Marmara Denizi'nde palamut kalmadı Marmara Denizi'nde palamut kalmadı

Tekirdağ’da Almanya Tarım Birliği’nce (DLG) düzenlenen “Karaevli Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı” törenle açıldı
Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karaevli Mahallesi’nde 120 bin metrekare alanda düzenlenen fuara ülke genelinden 102 firma katıldı. 
Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı’nın açılışına Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Güler, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Yazıcı, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku ve çiftçiler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılışın ilk konuşmasını gerçekleştiren  DLG Fuarcılık Genel Müdürü Onur Kiraz, şu ifadeleri kullandı:
  ‘’Bu sene 14’üncüsünü düzenliyoruz. Diğer adıyla Karaevli Fuarı olarak da anılıyor. 14’üncü kez yine burada Karaevli’de olmaktan son derece mutluyuz.  Tarım sektörünü bir araya getirmekten sonsuz mutluluk duyuyoruz. Şu anda 102  katılımcı firmamız var alan içerisinde. 4 gün boyunca sürecek fuarımızda teknoloji ve tarımı bulaştırıyoruz. Teknoloji anlamında alan içerisinde pek çok yenilik var bunların hepsi bizim kendi üretimimiz. Türk firmalar tarafından üretilen gerek droneler, gerek sensör teknolojileri. Yabancı otları algılayıp sadece ota ilacı veren sistemler, aynı zamanda sensör teknolojilerinden yine çapalama makinaları elektrikli mivzerler bu alan içerisinde 4 gün boyunca uygulamalı olarak alanın içerisinde sergilenecekler. Gelen çiftçilerimizde alan içerisinde bunları birebir çalışır halde görebilecekler.’’ 

Tekirdağ İl Tarım  ve Orman Müdürü Oktay Öcal ise ‘’Tekirdağ’da 2 milyon dekara yakın bir buğday ekimimiz, 1 milyon 700 bin dekara yakın ayçiçeği ekimimiz var. Ülkemizde önde olan illerdeniz. Tabi hayvancılığımız Avrupa’da olmamız sebebiyle, çiftçilerimizin modern bakış açıları nedeniyle Anadolu’ya göre de önde olan bir hayvancılığımız var. Karaevli Fuarı’nın 14’üncüsü yapılıyor, buraya her seferinde katılıyoruz ve böyle bir fuarın da ilimizde yapılmasından gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz.’’ dedi. 

Protokol konuşmalarının ardından, fuar alanında kırmızı kurdele kesilerek Tarım ve Teknoloji günleri başlatıldı. 4 gün boyunca sürecek fuarda çiftçiler 120 bin metrekare alanda kurulan 102 firmadan uygulamalı bilgiler alıyor.

Kaynak: Abdullah Yalçın