İklim değişikliği arazi tahribatına neden olacak mı? İklim değişikliği arazi tahribatına neden olacak mı?

CHP Tekirdağ Gençlik Kolları üyeleri ve partililer, Köseilyas Mahallesinde Doktor Sadık Ahmet KYK Öğrenci Yurdu önünde toplandı. 
Burada basın açıklamasını okuyan CHP Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Muzaffer Cenk Işıksel, Doktor Sadık Ahmet KYK Öğrenci Yurdu’nun halihazırda yeni eğitim dönemine planlandığı şekilde teslim edilemediğini söyledi. 

İNŞAAT BİTMEDEN KONAKLAMA BAŞLADI
Işıksel, “Bununla birlikte yapmış olduğumuz tespit ve tarafımıza iletilen şikayetlerde mevcut inşaatın neredeyse %60’ının tamamlanabildiği, öğrenci kapasitesinin 1000 kişi olarak planlanmışken 1600 kişilik kayıt alındığı, inşaat tamamlanmadan öğrencilerin konaklanmasına başlandığı ve mevcut konaklama tesisinde sıcak suyun bulunmadığı, ısınma probleminin yaşandığı ve hatta tavandan su aktığı bilgisi edinilmiştir” dedi. 
Işıksel, bununla birlikte mevcut yapının yüksek katlı olduğu dikkate alındığında asansörün halihazırda faaliyete girmediği ve tamamlanmamış iç duvarların mevcut olduğu durumun, konaklayan öğrenciler açısından hayati risk taşıdığını ifade etti. 

ÖĞRENCİLERİN BİR KISMI SARAY VE ÇORLU’YA GÖNDERİLDİ
Işıksel, şunları kaydetti:
“Bir diğer yandan mevcut yurt kapasitesinin 1000 kişi olarak belirlendiği ancak yurt kayıtlarının 1600 kişi yapılması sebebiyle yerleştirilemeyen öğrencilerin üniversite kampüsünden neredeyse 50- 60 km uzaklıkta Saray ve Çorlu ilçelerindeki yurtlara yerleştirildiği bilgisi edinilmiştir. Ortalama gidiş-dönüş öğrenci biletlerinin minimum 150 TL civarında olması ise bulunduğumuz ekonomik durumda adeta bölgemize okumaya gelen öğrencilerin eğitim hakkını dahi kısıtlamaktadır. Açıklanan bu sebeplerle mevcut ekonomik düzlemde adeta öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları yok sayarmışçasına sorumsuz şekilde devam eden bu hukuksuzluğun ivedilikle sonlandırılarak yaşanılan mağduriyetin bir an önce giderilmesi ve ilgilileri sorumluluklarını yerine getirmek üzere göreve davet ediyoruz.”

“YURT SORUNU HER İLÇEDE VAR”

 Partisinin son seçimde gençler sayesinde ve ilgisiyle birinci parti durumuna geldiğini aktaran Işıksel, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Çok uzun sürmez yapılacak ilk genel seçimde de yine gençlersin ilgisi ve desteğiyle iktidar olacaktır. CHP iktidarında üniversite öğrencileri yurtlarında konfor içinde barınıp, rahat ve ferah bir ortamda ders çalışacak. Sadece yurt problemi Süleymanpaşa’da değil Tekirdağ’ın her ilçesinde var. CHP Tekirdağ Gençlik Kolları olarak bugünden itibaren Tekirdağ’daki KYK yurt sorunları ile ilgilenen bir komisyon kuracak. Tüm sorunları sıkıntıları yurtların önünde dile getireceğiz. Umuyorum ki kentimizdeki yöneticiler Dr. Sadık Ahmet KYK yurdunun problemleri ivedi şekilde çözer ve öğrencilere konforlu bir alan sunar. Çünkü sorunlar çözülene kadar biz burayı gündeme getirmekten vazgeçmeyeceğiz! Sanmayın ki Hayrabolu’da, Çorlu’da, Çerkezköy’de olan sorunları bilmiyoruz. Bugünden itibaren Tekirdağ’daki yurt sorunları ile çok yakından ilgileneceğiz.”
Basın açıklamasına  CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Engin, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk, CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Büşra Nur Pelen, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Hülya Çetin de katıldı.

Eb07124B D280 47F0 8E1F 18Ce6Aface04Bfaa0379 6D30 4714 8909 80C53201402EBd8E474B 339D 426A Bf9C F84B7Cbf7D22644C1034 086A 442B B20B Bf0D74C34A06

Kaynak: Abdullah Yalçın