“Ateş savaşçıları” ekipmanlarını sergiledi “Ateş savaşçıları” ekipmanlarını sergiledi

Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ergin Durgun yaptığı yazılı açıklamada, ‘Tekirdağ DSYB olarak ıslah amaçlı çiğ süt analizi faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. 
Bu bağlamda Tekirdağ, Sakarya, Kastamonu, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Aydın, Niğde, Denizli, Bolu, Nevşehir ve Burdur’daki yetiştiricilere ıslah amaçlı çiğ süt analizi hizmeti verdiklerini aktaran Durgun, şunları kaydetti:
“Islah amaçlı çiğ süt analizinde illerdeki yetiştiriciler, bizim onlara önceden gönderdiğimiz koruyucu tablet içeren numune kaplarına her bir ineğinden ayrı ayrı aldığı süt numunesini üyesi olduğu DSYB aracılığıyla bize ulaştırmaktadır. Bu şekilde yıl sonuna kadar 12 ilde yaklaşık
25.000 ineğin 75.000 süt numunesinin analizini yapmayı planlamaktayız.”
Durgun, analiz sonuçlarının online olarak Birliğin laboratuvarından E-ıslah sistemine aktarıldığını belirterek, “Yapılan analizlerin sonuçları sütün protein, yağ ve somatik hücre içeriği hakkında bilgi, hayvanın sağlığı, beslenmesi ve yavrularını damızlık olarak bırakırken fikir vermektedir. Ayrıca süt analizi yapılan işletme ve ineklerin damızlık sınıf değerini belirleniyor.
Böylece devlet desteği farkı oluşuyor. Birliğimiz faaliyet ve hizmetleri ilimiz hatta bölgemiz sınırlarını aşmıştır. Birliğimizde mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan emeği geçen personellerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi