İki bilim insanının trafik kazasında hayatını kaybettiğinin duyulmasının ardından, her kesimden insan sosyal medyadan üzüntüsünü dile getirdi. Milletvekillerinden belediye başkanlarına, sağlık kuruluşlarından derneklere kadar birçok kesim başsağlığı mesajı yayımladı. 
İşte o mesajlardan bazıları:

CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ NURTEN YONTAR:

“Uyuyamayınca sosyal medyadaki haberlere göz atmak istedim. Ve trafik kazası haberi ekrana düştü. Trafik kazasında vefat edenlerin isimlerini görünce beynim durdu. Pırıl pırıl, iyi niyetli ,çok iyi yetişmiş iki doktorumuzun ismini okuyunca nutkum tutuldu. Çok çok üzgünüm. NKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nilda Turgut ve Nöroloji ve Beyin Hastalıkları Uz. Dr. Emel Ersöz'ün kazada vefat ettiklerini öğrendim. İyi insanların bu dünyadan bu kadar acele gitmesini hafızam almıyor. Her iki çok sevdiğim doktora Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Ailelerine, NKÜ Rektörlüğü ve yönetimine, arkadaşlarına ve tıp camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum. Kazada yaralanan doktorlarımıza acil şifalar diliyorum.”

CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ İLHAMİ ÖZCAN AYGUN:

“Namık Kemal Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Nilda Turgut ve Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde görev yapan Uzm. Dr. Emel Ersöz’ü, kongreden dönerken trafik kazasında kaybettiğimizi öğrenmekten büyük üzüntü duydum.  Değerli doktorlarımıza Allah’tan rahmet, ailesine, NKÜ Hastanesi ve Tekirdağ Şehir Hastanesi yönetimine, doktorlarına, çalışanlarına ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı doktorlarımıza da acil şifalar dilerim.”

İYİ PARTİ TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ SELCAN TAŞÇI HAMŞIOĞLU:

“Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi hocalarımız Prof. Dr. Nilda Turgut ve Dr. Emel Ersöz’ün, trajik bir trafik kazası sonucu vefatını öğrenmenin şokunu yaşıyoruz. Hocalarımıza Allah’tan rahmet, aileleri, öğrencileri ve bütün hemşerilerimize başsağlığı diliyorum”

Yaralı tilki tedavi sonrası doğaya salındı Yaralı tilki tedavi sonrası doğaya salındı

AK PARTİ TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ ÇİĞDEM KONCAGÜL:

“NKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nilda Turgut ve Şehir Hastanesi Hekimlerinden Uzm. Dr. Emel Ersöz'ün vefatını teessürle öğrendim.
Değerli hocalarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, Şehir Hastanesi ve Namık Kemal Üniversite Hastanesi camiasına, sabırlar diliyorum. Mekanları cennet, makamları ali olsun.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CANDAN YÜCEER: 

“O kadar üzgünüz ki tarifi mümkün değil. Kumbağ’da yaşanan kazada, iki kıymetli meslektaşım Prof. Dr. Nilda Turgut ve Uzm. Dr. Emel Ersöz’ü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Trafik terörü hepimizin hayatına derin acılar kattı. Tüm Tekirdağlılardan tek dileğim trafik kurallarına uyarak, dikkatli ve sakin araç kullanmalarıdır. Çok kıymetli iki insanımızı kalbimize gömdük. Nur içinde yatsınlar.”

TÜRK TABİBLER BİRLİĞİ

“Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde görev yapan ve bir dönem Tekirdağ Tabip Odası’nda Genel Sekreterlik görevini üstlenen Dr. Emel Ersöz ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Nilda Turgut’u trafik kazasında yitirmenin üzüntüsü içindeyiz. Arkadaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır, aynı kazada yaralanan iki arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz.

AK PARTİ TEKİRDAĞ İL BAŞKANI ALİ GÜMÜŞ:

“Dün gece elim bir kaza sonucu, NKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nilda Turgut ve Şehir Hastanesi Hekimlerinden Uzm. Dr. Emel Ersöz vefat etmişlerdir. Kıymetli hocalarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyorum.”

TEKİRDAĞ İL SAĞLIK MÜDÜR YARDIMCISI ZAFER SOYKIRLI:

“Sağlık ailemizden Prof. Dr. Nilda Turgut ve Uzm. Dr. Emel Ersöz hocalarımız geçirmiş oldukları elim trafik kazası nedeniyle hakkın rahmetine kavuşmuştur. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Allah yakınlarına sabırlar versin inşallah.”

SAĞLIK SEN TEKİRDAĞ ŞUBESİ:

“Dün gece elim bir kaza sonucu, NKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nilda Turgut ve Şehir Hastanesi hekimlerinden Uzm. Dr. Emel Ersöz vefat etmişlerdir. Kıymetli hocalarımıza Allah’tan rahmet, sağlık ailemize başsağlığı, aileleri, çalışma arkadaşları ve sevenlerine sabır diliyoruz”

TÜRK NÖROLOJİ DERNEĞİ 

“Nöroloji Camiasının Acı Günü: Prof. Dr. Nilda Turgut ve Uzm. Dr. Emel Ersöz’ü dün gece yaşanan feci kazada kaybettik. Dün gece Tekirdağ’da yaşanan feci kazada değerli üyelerimiz Prof. Dr. Nilda Turgut ve Uzm. Dr. Emel Ersöz hayatını kaybetti. Acılı ailelerine, tüm sevdiklerine, camiamıza sabır ve başsağlığı diliyoruz. Kazada yaralanan Doç. Dr. Aslı Aksoy Gündoğdu hocamız ve Uzm. Dr. Levent Kabayel’e geçmiş olsun diyor, bir an önce iyileşmelerini diliyoruz. 11 Ekim 2024 tarihi nöroloji camiasının en acı günlerinden biri olarak hatırlanacak.. Önce Hulki Forta Hocamızın kaybı... ve dün gece gerçekleşen feci kazada Nilda Turgut hocamız ve Emel Ersöz’ün vefatı... Hepimiz çok ama çok üzgünüz...”

Kaynak: Gökmen Yüce