Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgilere göre Tekirdağ’da hava sıcaklığı yarın 26 derece olacak. 
Yağışın da beklendiği perşembe günü hava sıcaklığı yine 26, cuma ve cumartesi 25, pazar, pazartesi ve Salı 26, çarşamba günü ise 25 derece olması bekleniyor. 
Hafta boyunca havanın parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. 

Öte yandan uzmanlar, mevsim geçişlerinde vatandaşları bazı konularda uyardı. 
Mevsim geçişlerinde yapılması gerekenler, şöyle sıralandı:
BESLENME DÜZENİNİZE DİKKAT EDİN
 Mevsim geçişlerinde iştahsızlık sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. İştahınızı yitirebilir, beslenmenizi önemsemeyebilirsiniz. Bu da beraberinde başka rahatsızlıklara ve kendinizi halsiz hissetmenize neden olabilir.  Ancak özellikle de mevsim geçişlerinde beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekir. Sağlıklı ve mevsime uygun besinler tüketmeye özen gösterin. Zararlı alışkanlıklardan uzak durun.
 
VİTAMİN TAKVİYELERİNDEN YARDIM ALIN 
Güneşin etkisini kaybetmeye başlamasıyla birlikte, sonbahar ve kış aylarında vücudunuzda D vitamini seviyesinde azalma meydana gelebilir. D vitamini eksikliği bağışıklık sisteminin zayıflamasına, yorgunluk ve depresyon hissinin artmasına sebep olur. D vitamini en yoğun şekilde güneşten alınır. Bu nedenle güneşin etkisini yitirdiği kış aylarında D vitamini takviyesi kullanmak yararınıza olabilir.
 
UYKUNUZA ÖZEN GÖSTERİN 
Mevsim geçişlerinin yol açtığı yorgunluk hissi, yaşam kalitenizi azaltıcı etki gösterebilir. Vücudunuzun yeterince dinlenmesi, sağlıklı bir uyku düzeni ile yakından ilişkilidir. Mevsim geçişlerinin olumsuz etkilerini azaltmak için uyku düzeninize dikkat etmeli, yeterince uyuduğunuzdan emin olmalısınız.

Sıla Bebek olayında yeni gelişme Sıla Bebek olayında yeni gelişme

SU TÜKETİMİNİ İHMAL ETMEYİN
 Yaz mevsiminde sıcak havalar ve güneş, su tüketimimizi arttırır. Ancak soğuk havalarda aynı özeni göstermeyebiliriz. Oysa yaz 
aylarında olduğu kadar kış aylarında da bol bol sıvı almamız gerekir. Su, bağışıklık sisteminizi güçlendirir, mevsim geçişlerinin getirdiği rahatsızlıkların etkilerini azaltır.
 
SPOR YAPIN
Soğuk havalarda daha az hareket etmek isteyebilirsiniz ama kısa bir yürüyüş bile size iyi gelecektir. Üstelik vücudunuzun mevsim geçişlerine daha kolay uyum sağlamasına imkân yaratır.
 
GÜNLÜK RUTİNİNİZİ DEĞİŞTİRMEYİN 
Kendinizi halsiz ve yorgun hissetmeniz psikolojinizi olumsuz etkileyebilir. Bunalmış, isteksiz ve depresif özellikler gösterebilirsiniz. Bu durum günlük aktivitelerinizi aksatmanıza sebep olur. Ancak size iyi gelen aktiviteleri yapmaya devam etmeniz ve günlük rutininizi korumaya çalışmanız son derece önemlidir.

Kaynak: Özge Ebecek