Otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü ağır yaralandı Otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü ağır yaralandı

Eski milli basketbolcu, Tekirdağ Çerkezköy doğumlu İlkan Karaman, alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. 

Edinilen bilgiye göre otomobil, Datça merkez istikametine doğru seyir halindeyken, Reşadiye Dörtyol Kavşağı’nı geçtikten sonra sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Araç, orta refüje çarpıp, heykel ve aydınlatma direğine çarptıktan sonra yaya olarak bulunan İlkan Karaman’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle Karaman metrelerce sürüklendi. Hastaneye kaldırılan Karaman hayatını kaybetti. 

İLKAN KARAMAN KİMDİR?
3 Mayıs 1990 yılında Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde dünyaya gelen İlkan Karaman profesyonel basketbol kariyerine Tofaş’ta başladı. Milli basketbolcu 2007-2011 yılları arasında Tofaş, 2011-12 sezonunda Pınar Karşıyaka 2012-2014 yılları arasında Fenerbahçe forması giydi. Oyuncu kariyerinde Fenerbahçe, Acıbadem Üniversitesi, Beşiktaş, İstanbul BB, Büyükçekmece, Pınar Karşıya, Sholet, Antibes Saharks, Petkim, Talovaspor, Manisa BB ve Çayırova Belediyesi formaları giydi.

TAZİYE MESAJI
Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaşanan üzücü olayın ardından taziye mesajı yayımladı. Mesajda; ‘‘Tekirdağlı milli basketbolcumuz İlkan Karaman’ın elim bir kaza sonucu vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Milli sporcumuza Allah’tan rahmet, kıymetli ailesi, sevenleri ve basketbol camiasına başsağlığı dileriz.’’ ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: İlkay Danacılar