Kapaklıspor Basketbol Takımı yeni sezonu açıyor Kapaklıspor Basketbol Takımı yeni sezonu açıyor

Tekirdağspor Başkanı Ekrem Daşdan gündemdeki konulara dair basın açıklaması gerçekleştirmiş fakat BAL Ligi için gerekli adımların atılmaması kafalarda soru işareti bırakmaya devam ediyor.

BAL Ligi’ne katılım için ücret ödemelerinde son tarihin 9 Ağustos Cuma günü olduğu açıklanmıştı

Önümüzdeki sezon BAL Ligi’nde mücadele edecek olan sarı- siyahlı ekipte kulüp başkanı Ekrem Daşdan görevinin başında olduğunu açıklamıştı. 
Başkan Daşdan; ‘‘Burada sadece yönetimin ve üç beş kişiyle yine güzel işler başardık. İki yılda yönetim olarak kendi maddiyatımızla Tekirdağspor’u ayakta tuttuk. Kimseden maddi destek almadık. Hiçbir iş adamına gidip Tekirda’spor’la ilgili bizlere destek çıkarmısınız demedik. Bugün, mali kriz ve piyasadaki sorunlar ortada. Biz gücümüz yettiği kadar yine Tekirdağspor’a desteğimizi vereceğiz. Bunun yanı sıra görüşmelerde de bulunduk. Büyükşehir Belediye başkanımız bize destek vereceğini söyledi. Bir iki projemiz var. En kısa zamanda bunları da açıklayacağız. Süleymanpaşa Belediye başkanımız sayın Volkan Nallar, bizden önce kulüp başkanlığı yaptığı dönemleri de biliyorsunuz. Tekirdağspor sevdalısı. Volkan başkanımızda destek vereceğini söyledi. O sene, bu sene diyoruz. Herkes elini taşın altına koyduğu sürece, iş adamlarının da Tekirdağspor’a destek verdiği sürece Tekirdağspor’un hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz. Herkes inansın. Önemli olan sahip çıkmak. Biz Tekirdağspor’a sahip çıkıyoruz’’ ifadelerini kullanmıştı.

Tekirdağspor 2023-2024 Futbol sezonunda Süper Amatör Küme’de 73 puanla şampiyon olmayı başarıp BAL Ligi’ne yükselmişti.
Tekirdağspor en son olarak 5 Mayıs 2024 tarihinde Sağlamtaşspor maçıyla ligi şampiyon tamamladı. Tekirdağspor geçtiğimiz yıl oynadığı 26 maçta 24 galibiyet, 1 beraberlik ve ligin son maçında 1 yenilgi alarak sezonu 73 ouanla zirvede bitirmişti. Tekirdağspor bu maçlarda 80 gol atarken, kalesinde yanlızca 9 gol görerek rahat bir sezonu geride bırakmıştı.
Tekirdağspor’da yeni sezonda mevcut hoca ile devam edilip edilmeyeceği bile hala belirsizliğini korurken, bu kısa sürede nasıl bir takım kurulacağı ve nasıl bir planlama yapılacağı, transferde nasıl bir yol izleneceği ile ilgili açıklanmadı.
BAL Ligi için başvurunun 9 Ağustos’ta sona ereceği bilinirken, Tekirdağspor’da herhangi bir çalışmanın olmaması taraftarları endişelendiriyor.
BAL Ligi’nin zorluğu göz önüne alınırsa yani mevcut ligde Tekirdağspor il takımları arasında 3. sırada yer alırsa küme düşme ihtimali bulunuyor. Bu yüzden Tekirdağspor’un kısa sürede yapacağı hamleler ligde mücadele etme adına büyük önem taşıyor.

Kaynak: İlkay Danacılar