Tekirdağspor eski milli oyuncu ve teknik direktör İlker Bulut ile sözleşme imzalarken, deneyimli oyuncu Kıvanç Karakaş’ı basına tanıttı    

Tekirdağspor Başkanı Ekrem Daşdan gündemdeki konulara dair basın açıklaması yaparken, teknik direktör İlker Bulut ve Süper Lig tecrübesi olan Kıvanç Karakaş imzası ile yeni sezonun ilk hamlelerini gerçekleştirdi. 

Başkan Daşdan düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Daşdan; ‘‘2024-2025 sezonu öncesi ince eleyip sık dokuduğumuz teknik direktör arayışımızı nihayete erdirdik. Futbol camiasının yakından tanıdığı İlker Bulut ile sözleşme imzaladık. Bu güzel haberi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Futbolcu transferi ile alakalı hocamızla yakın temas halindeyiz. Kendisinin uygun gördüğü futbolcu transferlerini en kısa sürede sizlerle paylaşacağız. Hocamızın çok istediği ve taraftarımızın da çok mutlu olacağı ilk transferimizi de açıklıyoruz. Deneyimli oyuncu Kıvanç Karakaş’ı renklerimize bağladık. Kendisi Süper Lig olmak üzere profesyonel liglerde mücadele etmiş bir oyuncu olarak Tekirdağsporumuza hayırlı olmasını diliyoruz. Biz yönetim olarak Tekirdağsporumuz için üzerimize düşen neyse onu yapmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

‘‘TEKİRDAĞSPOR’U HAKETTİĞİ YERLERE ÇIKARMAK İÇİN BURADAYIZ’’
Başkan Daşdan’ın ardından söz alan Tekirdağspor teknik direktörü İlker Bulut Tekirdağspor yönetimi ile uzun süredir görüşme halinde bulunduklarını ifade ederek; ‘‘Birlikte bir proje hazırladık ve anlaşmaya vardık. Tekirdağ’ın ne kadar büyük bir şehir olduğunu, Tekirdağspor’un ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu bilerek geldik. Bizleri eleştiren de olacaktır, destek olan da olacaktır. Bizler ilk olarak siz basın mensuplarının ve tribünde destek olan cefakar taraftarımızın desteğini bekliyoruz. Çünkü hepimizin futbol bilgisini tartışmaya gerek yok. Yeni transferimiz Kıvanç Karakaş bizi kırmadı ve bizim için buraya oynamaya geldi. Planlarımızı yaptık ve daha çok güzel transferlerimiz olacak. Biz şunun bilincindeyiz. Tekirdağ’da evinden, çocuğundan, boğazından kısıp burada futbolcu kardeşlerimize barınma imkanı sunan, emek veren insanların umutlarıyız. Bu umutları da boşa harcamaya hiç niyetimiz yok. Tekirdağspor seyircisini, Tekirdağ’ı buradaki halkı mutsuz etmeye hakkımız yok. Biz bu özgüvenle ve bu sorumlulukla yola çıkıyoruz. Sizlerin bizlerden neler beklediğini biliyoruz. Biz de futbol oynadık. Yıllardır TV’de yorumculuk, teknik direktörlük ve sportif direktörlük yaptık. Yani hem alaylı hemde okulluyuz. Tecrübeliyiz. Teknik ekibim benimle birlikte olacak. Ekibimize 2 kişi daha katılacak. Biri Fransa’dan atletik performans hocası olarak gelecek. Amacımız halkmıza en güzel başarıları yaşatmak olacak. Biz de bu başarılarla mutlu olacağız. Birlikte hareket edersek başarılı olacağız ve mutlu edeceğiz. Bu sinerjiyi yakalayabilirsek başarı gelecektir. Futbol konsantrasyon işidir. Futbolda destek olursa insanların neler yapabileceğini büyük turnuvalarda görüyoruz. Tekirdağspor’u ait olduğu profesyonel liglerin en üst seviyesine çıkarmak için buradayız. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz bu bayrağı devraldık. Yönetim kurulumuzun da 3 yıldır verdiği bir emek var. Onları da hem eleştiren hem destek olan var. Onların umutlarıyla, bizim için yaptıkları fedakarlıklarla hem gurur duyacağız hem de bu bizi başarı için kamçılayacak. Taraftarımıza layık çok güzel takım yaratacağımıza ben kendi adıma söz veriyorum. Ben, teknik ekibim, futbolcu kardeşlerimle birlikte en güzelini yapacağımıza söz veriyorum. Bu ülkede sorunları konuşmak çok kolay olabiliyor fakat çözüm üreten hiç olmuyor. Biz çözüm üretmeye çalışalım. Kapım herkese açıktır. Eleştirilere açığım. Bunlara kulak asmamak en büyük zaaf olur. Sizlerle birlikte bu takımı en güzel yerlere çıkaralım. Burada olduğum için çok mutluyum. Tekirdağ halkının destekleriyle gelecekte güzel günler bizi bekliyor.’’ ifadelerini kullandı. 

‘‘YETERLİ DONANIMA SAHİBİM’’
Teknik direktör Bulut kariyeri ile ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada; ‘‘17-18 yıl futbol oynadım. Süper Lig, İkinci liglerde oynayıp şampiyonluk yaşadım. İstanbulspor, Kuşadasıspor, Bakırköyspor, Çanspor, Edirnespor, Yeni Salihlispor, Lüleburgazspor kulüplerinde oynadım. 22 kez Ümit Milli Takım formasını giydim. Daha sonra Göztepespor’da sportif direktörlük yaptım. Sancaktepespor’da teknik sorumluydum. Yine Uzunköprüspor’da teknik sorumlu görevinde bulundum. 3-4 kulüpte daha görev yaptım. Bir dönem başkan Ahmet Nur Çebi döneminde Beşiktaş’ta görev aldım. Hala bağlantılarımız devam ediyor ve bu kapsamda iyi futbolcuların transferi gündeme gelecektir. 11 yıl TV’de moderatörlük ve yorumculuk yaptım. Ülke futbolunda bir isim sahibi olduğumu düşünüyorum. Bizi destekleyen de olacaktır, eleştiren de olacaktır. Bizi bilen biliyor. Yeterli donanıma sahip olduğumu düşünyorum. Gerisinin pek bir önemi yok. Kariyerim kısaca bu şekildedir. Önce bir icraata başlayalım. Sonra eleştiri veya övgüleri sizden duyabiliriz. Kendime ve ekibime güveniyorum. Yurt dışı tecrübesi olan arkadaşlarımız var. Şampiyon olan Galatasaray Bayan Futbol Takımı yardımcı antrenörümüz var. Bugün burada Süper Lig tecrübesi olan, anlatmaya gerek olmayan Kıvanç Karakaş’ı transfer ettik. Beni kırmadı ve projeye inanıp buraya geldi. Transferde daha birçok isimle görüşmekteyiz. Bir telefon açtığmızıda bizi kırmayacak insanlar var. Bu çok önemli bir şeydir. Buradan tüm halkımıza çok çalışacağımızın sözünü veriyorum.’’ dedi.  

Çorluspor 1947’nin rakibi belli oldu Çorluspor 1947’nin rakibi belli oldu

‘‘TAKIMA AĞABEYLİK YAPMAYA GELDİM’’
Yeni transfer Kıvanç Karakaş imza töreninde takıma ağabeylik yapmaya geldiğini ifade ederek: ‘‘Öncelikle ben buraya geldiğim için çok mutluyum. Her iki taraf içinde hayırlı olsun. Öncelikle başkanıma teşekkür ediyorum. İlker hocam beni arayıp bu projeyi anlattı ve beni görmek istediğini söyledi. Bende hiç düşünmeden kabul ettim. Onunla bu yolda olabileceğimi söyledim. Ben protokol konuşmalarını pek sevmiyorum. Ben futbolcu olduğum için sahada konuşmayı seviyorum. Bu takıma ağabeylik yapmaya geldim. İnşallah Tekirdağspor’u hakettiği yerlere getireceğiz. Teşekkür ediyorum.’’ dedi.

‘‘SÜPER LİG TECRÜBESİ OLAN OYUNCULARLA GÖRÜŞÜYORUZ’’
Transferlerle ilgili soru cevap kısmında yapılan açıklamada bulunan Tekirdağspor yeni teknik direktörü İlker Bulut; ‘‘Bilinen oyuncular zaten gelecek. Gelen bazı oyuncuların karıyeri zaten tartışılmayacak. Bu transferlerin çoğu profesyonel liglerde oynamış olacak. Başakşehir Futbol Kulübü’nden, Beşiktaş’tan, Kasımpaşaspor’dan gelecek oyuncular var. Adana Demirspor’da oynamış bir stoper arkadaşımızla görüşüyoruz. Geçen sezon elimizde şampiyon olan oyuncular ile harmanlanacak bir kadro oluşturacağız. Genç oyuncular da olacak. Bir diğer hayalim de gençlerimizi yukarıya taşıyıp takımımıza kazandırmaktır. Tekirdağspor’a yakışan futbolu oynamaya çalışacağız. Tekirdağ mükemmel bir şehir. Biz en az kaynakla en doğru transferleri yapmaya gayret edeceğiz. Ayrıca yurt dışı kampı düşünüyoruz. Elimizde yetenekli oyuncularımız var. Bunların bazılarını kazanmaya çalışacağız.          

Daha sonra yeni transfer Kıvanç Karakaş formayı sırtına geçirdi ve objektiflere poz verdi. Yeni transfer Kıvanç Karakaş, bir dönem Eskişehirspor, Rizespor ve Sivasspor formalarıyla Süper Lig’de mücadele etmişti. İmza töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

TttttTttTt

Kaynak: İlkay Danacılar