2023-2024 sezonu Tekirdağ U17 Futbol Ligi’nde heyecan kaldığı yerden devam etti. 

Tekirdağ 2. Amatör hafta sonu futbola doyuracak Tekirdağ 2. Amatör hafta sonu futbola doyuracak

ÇORLU BELEDİYE’DEN 7 GOL

A Grubu’nda sezona Adaletspor’u bozguna uğratarak başlayan Kazanderespor 2. hafta maçında ilk maçını kazanan ekiplerden Süleymanpaşa Namık Kemalspor ile kozlarını Karadeniz 1 Nolu Saha’da paylaştı. Müsabakayı Süleymanpaşa Namık Kemalspor 4-0 kazanarak gruptaki iddiasını ortaya koydu. Bu sonuçla Süleymanpaşa Namık Kemalspor puanını 6 yaparak 2. basamağa yerleşirken, Kazanderespor bu mağlubiyetle 3 puanda kaldı ve 3. basamakta yer aldı.

Bir diğer maçta 3 puanı bulunan diğer ekip olan Çorlu Belediye Futbol Kulübü ilk puanlarını hedefleyen Akçeşmespor’a konuk oldu. Karadeniz 1 Nolu Saha’da oynanan maçı Çorlu Belediye Futbol Kulübü 7-2 kazanarak zirveyi ele geçirdi. Akçeşmespor ise bu yenilgi ile puansız olarak 6. sırada yer aldı. 

Lige ağır bir yenilgi ile başlayan Tekirdağ Adaletspor ise 2. hafta maçında ilk haftayı BAY geçen Marmarareğlisi Belediyespor’a konuk oldu. Marmaraereğlisi Sahası’nda oynanan müsabakayı ev sahibi Marmarareğlisi Belediyespor 3-0 kazanarak ilk puanlarını almayı başardı ve 4. basamakta yer aldı. Tekirdağ Adaletspor ise puansız olarak 7. basamakta kaldı.

Grupta ilk maçını kaybeden Tekirdağspor ise 2. haftayı BAY geçti.

Tekirdağ U17 Futbol Ligi A Grubu 2. Hafta Sonuçları 

Marmaraereğlisi Belediyespor 3-0 Tekirdağ Adaletspor 
Akçeşmespor 2-7 Çorlu Belediye Futbol Kulübü 
Kazanderespor 0-4 Süleymanpaşa Namık Kemalspor 
Tekirdağspor - BAY 

SİTE, LİDERLİĞİ ELE GEÇİRDİ

B Grubu’nda ilk maçlarından galibiyetle ayrılan 2 ekip olan Ergene Velimeşespor ile Kapaklı Sitespor kozlarını Kapaklı Sahası’nda paylaştı. Müsabakayı ev sahibi Kapaklı Sitespor 3-0 kazanarak zirve yarışında avantajı eline geçirdi. Kapaklı Sitespor 6 puanla liderliğe yükselirken, Ergene Velimeşespor 3 puanda kalarak 4. sırada kaldı.   

Bir diğer şampiyonluk adayı olan ve ilk maçını kazanan Fevzipaşaspor ise ilk maçtan mağlubiyetle ayrılan Kapaklıspor’u konuk etti. Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksi’nde oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi Fevzipaşaspor 3-2 kazanarak zirve yarışında önemli bir 3 puanın sahibi oldu. Fevzipaşaspor 6 puanla 2. basamakta yer alırken, Kapaklıspor puansız olarak 8. basamakta yer aldı.

Gruba 3 puanla başlayan diğer bir ekip olan Tekirdağ Marmaraspor ise Saray Şehir Stadı’nda grubun puansız ekiplerinden olan Çerkezköy 1923 Gençlikspor’u ağırladı. Çerkezköy 1923 Gençlikspor deplasmanda etkili bir oyun ortaya koyarak rakibini sahadan sildi ve 5-0 galip geldi. Çerkezköy 1923 Gençlikspor, 3 puanla 3. sıraya yerleşirken, Tekirdağ Marmaraspor 3 puanla 6. sırada kaldı.  

Grubun son maçında oynadıkları ilk maçtan puan çıkaramayan iki ekip olan Ergene Gençlikspor ile Çerkezgücüspor ilk puanlarını almak için Ulaş Sahası’nda karşılaştı. Mücadeleyi ev sahibi ekip Ergene Gençlikspor 4-1 kazanarak ilk puanlarını almayı başardı. Ergene Gençlikspor bu sonuçla 5. sırada yer bulurken Çerkezgücüspor 0 puanla 7. sırada yer aldı. 

TekirdağU17 Futbol Ligi B Grubu 2. Hafta Sonuçları 

Ergene Gençlikspor 4-1 Çerkezgücüspor
Kapaklı Sitespor 3-0 Ergene Velimeşespor
Tekirdağ Marmaraspor 0-5 Çerkezköy 1923 Gençlikspor 
Fevzipaşaspor 3-2 Kapaklıspor

Kaynak: İlkay Danacılar