Gelincikler fotoğrafları renklendiriyor Gelincikler fotoğrafları renklendiriyor

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin açılışının 104. Yıldönümününde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve onun "Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim ve Kararlılığı Kurtaracaktır" sözüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelerek ışığını vatana gönül verenlerin azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; bir dirilişin müjdecisi olmuştur.
23 Nisan 1920'de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ile milli iradenin gücü tescil edilmiş; Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bu önemli gün, özgürlük bilincinin unutulmaz nişanesi, birlik ve beraberliğimizin sembolü olmuştur. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, geleceğimizin teminatı olan göz aydınlığımız çocuklarımıza Meclisimizin açılış günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tüm dünya çocukları ile birlikte armağan edilmiştir. Bugünün bir bayram olarak çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Millet olarak inanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. Tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek, heyecanla, coşkuyla, rengârenk görüntülerle ve Dünya Çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan da büyük kıvanç duymaktayız.
Göz Aydınlığımız Sevgili Öğrenciler,
Hedefimiz, sizleri dünya çocuklarıyla yarışabilen, yetkin, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, çok yönlü, çağın eğitim anlayışının gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış, yeteneklerini üst düzeyde kullanabilen, gelişime açık, tarihini bilen, ecdadını tanıyan, geleceğe umutla bakabilen, kendi ayakları üzerinde güvenle durabilen, İstiklalden istikbale, Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek nesiller olarak yetiştirmektir.
Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ilk meclisimizin üyelerini, vatanı ve bayrağı için canını seve seve vermiş Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi, Milli Mücadele'ye canıyla, malıyla, emeğiyle katılmış Aziz Milletimizin bütün fertlerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104'üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!”

Kaynak: Haber Merkezi