“Çingeneler Zamanı” tiyatroseverlerin karşısında “Çingeneler Zamanı” tiyatroseverlerin karşısında

Pierre Barillet ve Jean Pierre Gredy’nin yazdığı, Asude Zeybekoğlu’nun çevirdiği ve Kemal Başar’ın yönettiği 135 dakikalık tiyatro oyunu “Kaktüs Çiçeği” 12 yaş üstü izleyici kitlesine hitaben 26 Kasım Salı günü saat 20.30’da Çorlu Ünal Baysan Kültür Merkezi’nde, 18 Aralık Çarşamba günü ise  20.00’de Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
Barillet ve Gredy'nin pek çok ülkede sahnelenen ve Hollywood'da film uyarlamaları da yapılan dünyaca ünlü metninin en bilineni olarak, Walter Mattheu, Ingrid Bergman ve Goldie Hawn'ın rol aldığı Cactus Flower adlı sinema filmi, Akademi Ödülü'nü almıştı.
Organizasyon 39 etiketiyle Tekirdağ’da sahnelenecek olan oyunun biletleri 504 TL’den satılacak.
Oyunun konusu ise şöyle: “Paris'in ünlü diş hekimi Julien, her zamanki gibi yalanla başlayan bir ilişkisinin ciddileşmesi üzerine durumu kurtarmak için gittikçe daha çok oyuna ve yalana başvurur. Hem işini, hem doktoru çekidüzene sokmayı görev edinen asistanı Stephanie, kendini ister istemez çapkın doktorun hesaplarının içinde bulur. Ona asla hayır diyememektedir ki!”
Dünyanın sayılı koreograflarından Nikolay Manolov'un koreografisini yaptığı romantik komedide Engin Benli ve Azra Akın'a Şilan Makal, Ercüment Aydın, Köksal Ünal, Kerem Gökçer ve İsak Behar eşlik ediyor.

Kaynak: Özge Ebecek