Kapaklı’da Gaziler Günü kutlaması Kapaklı’da Gaziler Günü kutlaması

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, İnan Makine’nın kurucusu Mehmet Tuscuoğlu vasiyeti üzerine İnan Makine Yönetim Kurulu Başkanı Tijen Tuscuoğlu Alkan tarafından yaptırılan 24 derslikli Zeliha-Mehmet Tusçuoğlu Ortaokulunun açılışını yaptı.
Burada yaptığı konuşmada Tekirdağ’da yapımı devam eden okullar hakkında bilgi veren Soytürk, şu ifadeleri kullandı:
“1 yıl içerisinde 7’si güçlendirme olmak üzere 20 tane okulun inşaatını tamamladık. 47 tane okulun inşaatı devam ediyor. 7 tane okul ihale aşamasında 3 tanesini ihaleye çıktık. Yine Saray Küçükyoncalı’da yapmak istediğimiz okul var. Onunda ihalesi tamamlandı. Toplam 7 tane okulun ihale süreci devam ediyor. Bunun dışında tasarruf tedbirlerinden sonra ihale onayını aldığımız 12 okulla ilgili de çalışmalar devam ediyor”

Kapaklı ilçesinde gerçekleştirilen Zeliha-Mehmet Tusçuoğlu Ortaokulu Açılış Töreni’ne Vali Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulaziz Yeniyol, Eski Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, hayırsever iş insanları Tijen Tusçuoğlu Alkan ile eşi Dinçer Alkan ve vatandaşlar  katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış programı, hayırsever Tijen Tusçuoğlu Alkan’ın konuşmasıyla devam etti.
Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Abdulaziz Yeniyol bir konuşma yaparak okul hakkında bilgiler verdi.
Ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar bir konuşma yaparak hayırlı olmasını temenni ettiler.

TEKİRDAĞ’IN OKUL SORUNU
Akabinde konuşan Vali Soytürk; şu ifadeleri kullandı:
“Ben geçen yıl 18 Ağustos’ta Tekirdağ Valisi olarak göreve başladım. Cuma günüydü. Ertesi gün yani cumartesi günü milli eğitim toplantısı yaptık. Bana gelen brifing raporlarında okullar konusunda sıkıntı vardı, onu öğrenmek için o toplantıyı yaptım. Şunu gördüm okul ihtiyacı var. Bunun iki sebebi var. Bir tanesi deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığının anlaşılması için 252 okula testler yapılmış. Bunların bir kısmının güçlendirilmesi gerektiği, bir kısmının da yıkılıp yeniden yapılması gerektiği anlaşılmış. Bu şehrin teknik kapasitesinin üzerinde bir durum. Yine benden önceki konuşmada söylendiği gibi şehrimiz her yıl 25 bin ila 30 bin arasında göç alıyor. Bu her yıl en az 10 tane 24 derslikli okul yapmamız gerektiği anlamına geliyor. Böyle bir ihtiyaç var. Bundan önceki dönemlerde de milli eğitim müdürlerimiz, valilerimiz, kaymakamlarımız, herkes uğraşmış, çalışmış bir şeyler yapmış ama ortada bir sorun var.”

BİR YILDA 20 OKULUN İNŞAATI TAMAMLANDI
Sorunu gidermek için çalışmalar yaptıklarını aktaran Soytürk,  şu ifadeleri kullandı:
“O sorunu gidermek için ne yapmamız gerekiyor. O sorunu gidermek için yapmamız gereken iki şey var. Yaklaşık 20 tane teknik personelimiz var. Sorunu çözümü için ne yaptık. Belediyelerden ve organize sanayi bölgelerinden yaklaşık 20 tane personel görevlendirdik. İşi biraz daha hızlandıralım diye. İkinci olarak da bürokratik yazışmalar uzun sürüyor, bunu hızlandırmak için birebir Ankara’ya çok sıklıkla gittik. Yazılarımızın cevabını ya iki günde aldık ya da en fazla 2 hafta içerisinde cevabı aldık ve işlemlere başladık. Bir çok kişinin emeği var. Başta Milli Eğitim Bakanımızın şehrimize gelmesi, iradeyi koyması önemliydi. Sonra iki tane Bakanlık bürokratı her defasında destek oldu. Kaymakam arkadaşlarımız bürokratik tüm engelleri birebir takip ettiler. Milli eğitim müdürlerimiz, ilçe milli eğitim müdürlerimiz, teknik personelimiz herkesin emeği var. Milletvekillerimizin her birinin emeği var, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Bu bir yıl içerisinde neler oldu diye soracak olursanız. 1 yıl içerisinde 7’si güçlendirme olmak üzere 20 tane okulun inşaatını tamamladık. 47 tane okulun inşaatı devam ediyor. 7 tane okul ihale aşamasında 3 tanesini ihaleye çıktık. Yine Saray Küçükyoncalı’da yapmak istediğimiz okul var. Onunda ihalesi tamamlandı. Toplam 7 tane okulun ihale süreci devam ediyor. Bunun dışında tasarruf tedbirlerinden sonra ihale onayını aldığımız 12 okulla ilgili de çalışmalar devam ediyor. Bu konuda da belediyelerimize teşekkür etmek isterim. Çünkü onların dosyalarını kendi teknik ekipleriyle hızlıca hazırlamayla ilgili olağanüstü gayret gösteriyorum. Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Kapaklı ilçemizde şuan 11 okul inşaatı devam ediyor. Bittiği taktirde Allah nasip ederse büyük bir oranda Kapaklı’nın  eğitim sorunu kalmayacaktır. 95 tane okulu bitirdiğimiz taktirde de eğitimdeki okul ihtiyacının önemli bir kısmını halletmiş olacağız.
Hem Tijen Hanım hem Dinçer Bey’e teşekkür ediyorum. Zeliha Hanım’a ve rahmetli Mehmet Bey’e de şükranlarımı arz ediyoruz. Çünkü hayırlı evlatlar yetiştirmişler Sayın Vekilimizin de dediği gibi okul yaptırmak sadaka-i cariyedir. Siz ahirete de gitseniz sizin çocuğunuzun bu hayırları size gelecektir. Onlara teşekkür ediyorum, şükranlarımı arz ediyorum. Okulumuzun da öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.” 
Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Sonrasında Vali Soytürk ve protokol üyeleri okulu gezdi.
Okulda 24 derslik, çok amaçlı salon, kantin,  kütüphane, 4 idari oda, 2 rehberlik odası,  öğretmenler odası ve mescit bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi