Ozan Varan, gazeteciler Gökmen Yüce ve Abdullah Yalçın’ın hazırlayıp sunduğu “8.Gün” programına konuk oldu. 
Varan, burada yaptığı açıklamada, 14 Temmuz’da kongrelerini gerçekleştirdikten sonra sahada yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi. 
Yerel siyasette ciddi muhalefet yapan tek partinin kendileri olduğunu belirten Varan, “Diğer partiler vaatlerin yerine getirilmesi, çalışmaların yapılması için belediyelere süreler verdi. Ama biz 14 Temmuz’dan beri sahadayız” dedi. 

Minibüsler yarışınca cinsiyet belli oldu Minibüsler yarışınca cinsiyet belli oldu

TEŞKİLATLANMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Varan, teşkilatlanma anlamında 4 ilçede eksikleri bulunduğunu ifade etti. 
Marmaraereğlisi, Malkara, Hayrabolu ve Muratlı’da henüz ilçe başkanları bulunmadığını aktaran Varan, “Ama bu ilçelerde üyelerimiz var. Görüştüklerimiz var.  Özellikle Marmaraereğlisi ilçesinde önemli bir noktaya geldiğimiz görüşmelerimiz var” diye konuştu. 
Varan, Tekirdağ genelinde bin 567 üyeleri bulunduğu bilgisini de paylaştı. 

Vatandaşların şikayetlerini ancak basın aracılığıyla dile getirebildiklerini, belediye meclislerinde üyelerinin bulunmadığını anımsatan Varan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“HACİVAT-KARAGÖZ OYUNU GİBİ BİR BELEDİYE MECLİSİMİZ VAR”
“Biz herhangi bir soru önergesi veremiyoruz, sorularımızı soramıyoruz. Maalesef orada olan partiler de sormuyor. Şehrimizde yerelde ana muhalefet partisi AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi. Onların da bazen çok yüzeysel konularda tartıştıklarını görüyoruz. Ama gerçek sorunlarla ilgili hiçbir şey yapmıyorlar. Biz buradan bazı konuları dile getiriyoruz. Örneğin Tekgenç’teki harcama rakamlarıyla ilgili konuları biz gündeme getirdik. Büyükşehre organizasyon maliyetlerini sordum, cevap alamadım. İl Başkanı oldum, yine cevap alamadım. Ama bakıyorum bunu ana muhalefet partisi de sormuyor. Çünkü onlar da cesaret edemiyor. Yarın öbür gün herhalde onlar da kendilerine ‘Tamam sen bunu soruyorsun ama sen kendi döneminde bu rakamları açıkladın mı’ cevabi gelir diye konuşmuyor. Hacivat-Karagöz oyunu gibi bir Belediye Meclisimiz var. Ana muhalefet maalesef görevini yerine getirmiyor. Biz de Tekirdağ’da ana muhalefet partisi olmaya adayız.”

Kaynak: Özge Ebecek