Denizlerde av yasağı 1 Eylül’de sona eriyor. Tekirdağlı balıkçılar yeni av sezonu için bakım ve onarımları tamamlanan teknelerini, vinç yardımıyla denize indirmeye başladı. Vinçlerden uzatılan halatlar önce büyük bir dikkatle teknelere bağlanıyor. Ardından tekneler bulundukları yerden personelin gözetiminde özenle denize indiriliyor. 

“MERT REİS-7” DENİZLE BULUŞTURULDU
Bu teknelerden biri de 58 yaşındaki Önder Dedeler’in “Mert Reis-7” isimli teknesi. 
10 metre 20 santim uzunluğunda, 4 metre 20 santim genişliğindeki “Mert Reis-7” de vinç yardımıyla suyla buluşturuldu. 
Önder Dedeler, gazetemize yaptığı açıklamada, 1 Eylül’de başlayacak yeni av sezonu için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. 
Teknelerinin elektrik, boya, bakım, onarım işleri ile ağlarının tamirini yaptıklarını anlatan Dedeler, “Sezon bitince teknemizi karaya çıkardık. Bir güzel yıkadım. Zımparasını yaptık. Macun işleri, kırık dökük yerlerin bakım işleri vardı, onları hallettik. Çıkan çöplerimizi çöp konteynerlerini attık. Belediye götürdü” dedi. 

MAZOT PARASI DÜŞÜNDÜRÜYOR
Tüm hazırlıkları tamamladıktan sonra vinç yardımıyla tekneyi suya indirdiklerini belirten Dedeler, “Bu sene Büyükşehir Belediyesi sağ olsun bize boya desteği sağladı. Teknelerimizin boyasını yaptık. Ama mazot konusu bizi düşündürüyor. İnşallah 50 liranın üzerine çıkmaz. Çıkarsa çok zorlanırız” diye konuştu. 
Dedeler, tekneyi denize indirdikten sonra diğer teknelerin de bakım ve onarımları için karaya çıkartılacağını ifade etti. 

Yeni sezondan beklentilerini de aktaran Dedeler, “Bu sezon ‘çok güzel palamut olacak’ diyorlar ama bilemiyorum. Palamut yılbaşına kadar sürer diye düşünüyoruz. Sonra kalkan, lüfer ve kefal olabilir. Duruma göre belki Karadeniz’e gideceğiz” ifadelerini kullandı.

“Rektör atamaları seçimle olmalı” “Rektör atamaları seçimle olmalı”

2575Aa13 4Ccd 4E34 80E0 2A3502F73Cfa2B51D678 E535 42Fb 81Be Dc1710F94637

Kaynak: Özge Ebecek