Çorluspor 1947 ilk galibiyetini aldı: 2-0 Çorluspor 1947 ilk galibiyetini aldı: 2-0

2023-2024 sezonu Tekirdağ 1. Amatör Futbol Ligi’nde A ve C grubunda birinci yarı maçları tamamlandı. 
Birbirinden sürpriz sonuçların yer aldığı haftada Tekirdağ Adaletspor, Eriklice Zeytinspor ile karşılaştı. Adaletspor 2-0 geriye düşmesine rağmen son 10 dakikada attığı gollerle maçtan puan almayı başardı. Tekirdağ Adaletspor bu sonuçla kritik bir puan alırken rakibine de zirve yolunda kayıp yaşattı.
TEKİRDAĞ ADALETSPOR FİLİSTİN BAYRAĞI İLE ÇIKTI
Karadeniz 1 Nolu Saha’da oynanan maçta Tekirdağ Adaletspor, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılara dikkati çekmek için sahaya Filistin bayrakları ile çıktı.
Mücadele düşük tempoda orta saha mücadelesi ile başladı. Tekirdağ Adaletspor kısa paslarla savunma arasına sızmaya çalışırken, Eriklice Zeytinspor istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı. 
Maçın ilk ciddi tehlikesinde Tekirdağ Adaletspor 25. dakikada Harun Korkmaz ile gole çok yaklaştı. Savunma arkasına atılan topa iyi hareketlenen Harun Korkmaz savunma oyuncusundan iyi sıyrıldı kaleci ile karşı karşıya yaptığı vuruşta top yan direkten oyun alanına geri döndü. 
Tekirdağ Adaletspor oyunu rakip sahaya yıktığı dakikalarda Ünal Eşe uzaktan şansını denedi top üstten dışarı çıktı.
İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.
İkinci yarının hemen başında Tekirdağ Adaletspor korner kazandı. Kullanılan köşe vuruşunda savunmadan ileri çıkan Durmuş Neşeli çok iyi yükseldi ve kafa vuruşunu yaptı. Top bir kez daha yan direkten geri geldi.
Bu dakikadan itibaren Eriklice Zeytinspor maçta dengeyi bulmayı başardı. Savunmada Durmuş Koç’un hatalı pasında Eriklice Zeytinspor’un golü geldi.
Eriklice Zeytinspor savunma arkasına atılan topla ikinci golü bulmayı başardı. Oyuna sonradan giren Tolga Yorulmaz kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu aşırtma bir vuruşla ağlara gönderdi. 
Tekirdağ Adaletspor bu dakikadan itibaren oyunda risk alarak yüklenmeye başladı. Harun korkmaz ceza sahasında sıyrılmak isterken savunma oyuncusu topa eliyle müdahale etti. Fakat hakem oyunu devam ettirdi. 
Maçta son anlara girilirken Tekirdağ Adaletspor’da avunma arkasına atılan topa Harun Korkmaz iyi hareketlendi. Topu iyi kontrol eden Korkmaz, karşı karşıya düzgün bir vuruşla farkı 1’e indirmeyi başardı.
Bu golün ardından Tekirdağ Adaletspor bütün riskleri almaya başladı. Kanatlardan uzun toplarla etkili olmaya çalışan ekip istediği fırsatları bir türlü bulamadı. Tam maç bu skorla bitecek derken son dakikada savunmadan ileri etkili bir uzun bir top gönderen Mustafa Kaya’nın şutunu kaleci elinden kaçırdı. Top direğe çarptı. Dönen topu Harun Korkmaz büyük bir kurnazlıkla kafayla ağlara göndermeyi başardı. Maç bu golle 2-2 olurken golün santrası bile yapılmadı.
Eriklice Zeytinspor bu şok golle yıkılırken, Tekirdağ Adaletspor rakibine zirve yolunda ağır bir darbe vurdu.               
Bu sonuçla Eriklice Zeytinspor 15 puana ulaşırken, Tekirdağ Adaletspor puanını 5 yaptı.

Kaynak: İlkay Danacılar