Tekirdağ'da “Ahilik Haftası” dolayısıyla tören düzenlendi. Valilik önünde düzenlenen  törende, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Güven, 29. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı Ali Özen, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Sami Kayın, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı adına Göksel Karaevli, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Anadaolu Lisesi öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. 
Törende konuşan Tekirdağ Ticaret İl Müdürü Mehmet Furtına, şu ifadeleri kullandı:
 ‘’Ahiliğin kurucusu Ahi Evran, bugün ki İran topraklarında bulunan Hoy şehrinde doğmuş, çocukluğunu Azerbaycan’da geçirmiş Hoca Ahmet Yesevi dergahında yetişmiş ve ardından Anadaolu’ya gelerek bir müddet Konya, Kayseri ve Denizli’de kalmış daha sonra da Kırşehir’e yerleşmiş ve burada vefat etmiştir. Ahiliğin gücü, bilim, sanat ve ahlakı birleştirip ekonomik ve sosyal hayatta kalitenin ve güvenirliğin garantisi olan kuralların taviz vermeden uygulanmasıdır. Birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde barındıran meslek etiğinin ve çalışma prensiplerinin temelini oluşturan ahilik kavramı dünyada eşi benzeri bulunmayan Türk kültürüne özgü önemli bir kültürel birikimdir. Ahilik, sanat ve meslek yönüyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel özelliklerini belirlemiştir.’’ 
Konuşmanın ardından Tekirdağ Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sami Kayın, yılın ahisi seçilen 74 yaşındaki traktör ustası Recep Şen’e şed kuşattı, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ise hem yılın ahisine, hem de yılın kalfası Ahmet Efe Genç ve yılın çırağı Ömer Karamavuş’a hediye verdi. 

Milli Eğitim müdürlerine “maarif modeli” anlatıldı Milli Eğitim müdürlerine “maarif modeli” anlatıldı

Törene Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve esnaf odaları temsilcileri katıldı.

Kaynak: Abdullah Yalçın