Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ulaş Gürkan günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. 
Gürkan, şunları ifade etti:
 ‘’Teşkilatımızın 198’inci yılını kutladığımız bu günde sizleri zabıta daire başkanı olarak saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Zabıta, belediyelerin dışa açılan kapısı, şehirde huzurun kaliteli yaşamın ve güven ortamının teminatıdır. Modern kentsel yaşamın sigortasıdır. Şehrin mobil öğretmenleridir. Çağımızda hayatın her alanında faaliyet gösteren zabıta ekipleri yaptığı çalışmalar ile kendisini kanıtlamıştır. Bizler yaklaşık 2 asırdır süre gelen köklü bir teşkilatın bireyleri olarak halkımızın huzurunu, mutluluğu ve sağlığını ön planda tutan bunun için her geçen gün hizmet kalitesini arttıran, personel yapısını dinamikleştiren aldığı eğitimler ile ruhen ve bedenen gelişimini sürdüren çağın gerekliklerini yerine getiren bir teşkilat olma yolunda kararlılıkla ilerliyoruz. ‘’ 

Tekirdağ U17’de ilk hafta tamamlandı Tekirdağ U17’de ilk hafta tamamlandı

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer,  Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi zabıta ekipleri katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi