Keşan’da “halk pazarı” yarın kurulacak Keşan’da “halk pazarı” yarın kurulacak

Keşan Belediyesi, temiz ve sağlıklı bir çevre için kararlı adımlarını sürdürüyor.
İlçe genelinde ve mücavir alanlarda vektör ile mücadelenin en etkili yöntemlerinden biri olan dere ıslahı çalışmaları titizlikle gerçekleştiriliyor.
Dere ıslahı çalışmaları hakkında bilgi veren Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Serkan Doğru, sürdürülebilir ve hijyenik bir çevre için zamanında ve etkin mücadele yürütüldüğünü söyledi. 
Sağlıklı bir yaşam alanı oluşturma hedefinde ilerlediklerini belirten Doğru, şunları kaydetti:
“Her bir dere için titizlikle planlanan temizlik ve ıslah faaliyetlerimiz, çevrenin korunması ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla yürütülüyor. Doğal yaşamı koruyarak, su kaynaklarını temizleyerek, çevremizi güzelleştirmek için çalışıyoruz. Sivrisineklerin larva alanları için durağan suya ihtiyacı vardır.
Nerede su birikintisi varsa sivrisineklerin yuvalanmalarına, üremelerine alan oluşturmaktadır. Dere ıslahıile; sineklerin üremelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz.” 

DERE VE ÇAYLAR TEMİZLENİYOR

Keşan merkezinde yürütülen çalışmaların yanında, mücavir alanlarda da yaklaşan yaz sezonu hazırlıklarının yapıldığını kaydeden Doğru, şöyle konuştu:
“Erikli, Danişment ve Yayla sahillerinde de önümüzdeki yaz aylarının daha az kimyasal ile rahat geçirilmesi için şimdiden çalışmalarımıza başladık. Bölgedeki tüm derelerin ve çayların temizliği faaliyetlerimize devam ediyoruz. Uzmanlık ve özenle çalışan ekiplerimiz sürdürülebilir çevre için şehrimizin geleceğini şekillendiriyor. Her bir adımımızda çevreye ve insan sağlığına olan bağlılığımızı gösteriyoruz. Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak sağlıklı bir gelecek için çevre dostu uygulamalara liderlik ederek, şehrimizi daha temiz ve yaşanabilir bir yer haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Haber Merkezi