Vali Soytürk komutanları ağırladı Vali Soytürk komutanları ağırladı

Tekirdağlı fotoğraf tutkunu İlker Uskan, bilim insanları tarafından 2023 yılı Ocak ayında keşfedildiği günden gökyüzü meraklılarınca heyecanla beklenen C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) kuyruklu yıldızını Tekirdağ semalarında fotoğrafladı. 80 bin yılda bir gerçekleşen doğa olayının gerçekleşmesi sırasında Tekirdağ semalarında görünen kuyruklu yıldızın kaymasını ölümsüzleştirdi. 

C 2023 A3  kuyruklu yıldızını fotoğraflamak için 3 saat nöbet tuttuğunu belirten fotoğraf tutkunu İlker Uskan; “Yıldızlar ve gök olayları özel ilgi alanlarımdan birisi. Gökyüzünde gerçekleşen birçok olağan üstü olayı görüntülemiştim. 2020 yılı temmuz ayında Neowise kuyruklu yıldızını da görüntüledim. Bugün görüntülemiş olduğum C 2023 A3 kuyruklu yıldızı daha önceden keşfedildi ancak ülkemizden net olarak gözlemlenebileceği tarih olan bu günü bekliyordum. Kuyruklu yıldız şehrin meydana getirdiği ışık kirliliği dolayısı ile çıplak gözle çok zor gözükmektedir. Net görüntüleme için Tekirdağ’ın yüksek noktalarından birisi olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Binası civarından özel ekipmanlı fotoğraf makinem ile kuyruklu yıldızı Tekirdağ şehrimiz ile birlikte görüntülemeyi başardım” ifadelerini kullandı. 

Gökyüzü olaylarını yakından takip eden Tekirdağlı Fotoğraf tutkunu İlker Uskan daha önce NASA tarafından keşfedilen C / 2020 F3 NEOWISE kuyruklu yıldızını 2020 temmuz ayında görüntülemişti. Uskan,  pandemi döneminde Tekirdağ’dan Bursa Uludağ’ın karlı zirvelerini fotoğraflamayı başarmıştı.

Kaynak: Abdullah Yalçın