Malkara’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Malkara Kültür Merkezi’nde, Malkara Gençlik Merkezi tarafından program düzenlendi.
Programda, Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk, ilçe protokolü üyeleri, öğretmenler ve gençler yer aldı.

Malkara için doğal gazda yeni talep Malkara için doğal gazda yeni talep

ŞİİRLER OKUNDU SERGİ AÇILDI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, “19 Mayıs 1919” ile “19 Mayıs” şiirlerinin okunması, “Ufukta Doğan Güneş” adlı tiyatro gösterisi ve “Bir Güneş Doğuyor” oratoryosunun sergilenmesinin ardında sona erdi.  
Belediye Başkanı Öztürk, programın ardından yaptığı konuşmada, ”Dünyada eşi benzeri olmayan bu ulusal bayramı gençlerimize armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetini her geçen gün daha da anlıyor, bizlere bıraktığı aziz hatıralarına sahip çıkıyoruz.  Atatürk’ün göstermiş olduğu hedef, gençlerimizin yolunu ilelebet aydınlatmaya devam edecektir” dedi.
Program öncesi, Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk,  Malkara Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan rölyef sergisinin açılış kurdelesini kesip, sergiyi gezdi.

Kaynak: Haber Merkezi