İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla Tekirdağ merkez ve ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 
Bunlardan biri de Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı’nda gerçekleştirildi. 
Buradaki programda itfaiye ekipleri tarafından araçlar ve ekipmanların sergilendiği bir çadır açıldı. Ziyaretçilere temel yangın eğitimi verilerek, yangın anında yapılması gerekenler anlatıldı. Çocuk etkinlik atölyeleriyle de çocuklar bilinçlendirilirken, katılımcı çocuklara Atatürk’ün “Nutuk” kitabı hediye edildi. Program kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da konser verdi. 

İTFAİYE HER YERDE
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görevli itfaiye eri Recep Altay, İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 310. Yılı dolayısıyla bir etkinlik düzenlendiğini söyledi. 
Etkinlikte, itfaiyenin olaylara müdahale esnasında kullandığı araç ve gereçleri tanıttıklarını belirten Altay, şöyle konuştu:
“İtfaiye denilince akla sadece yangın geliyor. Aslında biz arama kurtarma, afet olaylarında da görev alıyoruz. Arama kurtarmadan tutun yangında kullanılan malzemelere kadar tüm araç gereçleri sergiledik. Çocuklar geliyorlar onlara bu araç gereçleri tanıtıyoruz. Onlara balonlarımızı, boyama kitaplarımızı veriyoruz.”

HER CANLI İÇİN AYNI ÖZENİ GÖSTERİYORUZ

“Tekirdağ gelişmiyorsa hata bizim” “Tekirdağ gelişmiyorsa hata bizim”

Altay, itfaiyenin yangın ve afet durumlarının yanı sıra trafik kazalarında da etkin rol aldığını dile getirdi. 
Özellikle sıkışmalı trafik kazalarına müdahale ettiklerini aktaran Altay, “Bu tür trafik kazalarına kendi araç ve gereçlerimizle müdahale ediyoruz. Yaralıyı bulunduğu yerden çıkarabiliyoruz. Trafik kazalarındaki yangınlara da müdahale ediyoruz. Bunların dışında intihar ve kayıp ihbarlarında da görev alıyoruz. Hayvanlarla ilgili ihbarlar alıyoruz. Mesela ‘kedi ağaca çıktı’, ‘kedi kuyuya düştü’, ‘kedi çatıda kaldı’, ‘kedi araç motoruna girdi’ gibi ihbarlar geliyor. Biz burada insan ya da hayvan ayırmadan tüm canlılara aynı özeni göstererek istasyondan çıkış yapıyoruz.”

“CAN KURTARMAK” İÇİN HAYATLARINI ORTAYA KOYUYORLAR 


İtfaiyecilik Haftası (Yangından Korunma Haftası) her yıl 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanır. Ülkemizde 1720 yılında Tulumbacılar Ocağı ile başlayan İtfaiye Teşkilatı, 25 Eylül 1923 tarihinde bakanlar kurulu kararı ile modern itfaiye teşkilatı olarak kurulup belediyelere devredildi. Zor ve özverili bir mesleğe sahip olan itfaiyeciler, görevleri süresince eğitim alırlar ve tatbikat yaparlar. ‘’Yangın’’ denince akla gelen itfaiyeciler sel, deprem heyelan gibi olağanüstü durumlarda ve sıkışmalı trafik kazalarında da “can kurtarmak” için hayatlarını ortaya koyarlar.

Kaynak: İlkay Danacılar