Av yasağı boyunca Süleymanpaşa Balıkçı Barınağı’nda demirledikleri teknelerinin ve denize bırakacakları ağlarının bakım ve onarımını tamamlayan balıkçılar, 1 Eylül'e sayılı günler kala hazırlıklarına devam ediyor.

Gürcün bireysel silahlanmaya dikkati çekti Gürcün bireysel silahlanmaya dikkati çekti

BALIKÇILAR UMUTLU
Yeni sezonun hazırlıklarını yapan balıkçılar, yıpranan ağlarını ilmek ilmek örerek yenilerken, kimisi de teknelerinin bakım çalışmalarını sürdürdü. Sezonun bereketli geçmesini umut eden ve heyecanlandıklarını belirten balıkçılar, av döneminin hem balıkçıların hem de tüketicinin yüzünü güldüreceğine inanıyor.
Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, balıkçı barınağında 3’ü gırgır olmak üzere 25 civarında balıkçı teknesi bulunduğunu söyledi. 

Balıkçıların yaz boyunca yeni sezon için hazırlık yaptıklarını anlatan Pehlivanoğlu, “Limanda 3 gırgırımız var. Bunlar 12 metrenin üzerindeki tekneler. Diğerleri bu uzunluğun altındaki teknelerimiz. Teknelerimiz yağlarını mazotlarını temin etti, ağlarının onarımlarını yaptı, teknelerini boyaladı.  Şimdi heyecanla, umutla yeni sezonun açılmasını bekliyoruz” dedi. 

BOL PALAMUT BEKLENTİSİ
Balıkçıların yeni sezonda “palamut” umuduyla ağlarını denize bırakacaklarını aktaran Pehlivanoğlu, “Diğer denizci arkadaşlarımızdan da aldığımız bilgilere göre bu sene bol miktarda palamut olacak. İnşallah vatandaşlarımız bu sene taze ve ucuz balık yiyecekler” diye konuştu. 
Pehlivanoğlu, geçen yıl av sezonunun beklenen kadar iyi geçmediğini vurgulayarak, “Geçen yıl daha çok Karadeniz’de balık oldu. Marmara’da da iyi balık oldu. Umudumuz bu sene Tekirdağ açıklarında da bol balık avlamak” ifadelerini kullandı. 
Öte yandan Tekirdağlı balıkçılar yeni sezonda Marmara’da bol palamut umuduyla denize ağlarını bırakacaklarını ifade etti.

Kaynak: İlkay Danacılar