Tekirdağ milletvekilleri Mestan Özcan, Çiğdem Koncagül, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Selcan Hamşıoğlu ve Cem Avşar, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ü makamında ziyaret etti. 
Ziyarette kentin sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri ele alındı. 

“SORUNLARI ORTAK AKILLA ÇÖZECEĞİZ”
İlhami Özcan Aygun, ziyaretin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ziyarette ilimizin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Tekirdağ'ın sorunlarının ortak akılla, en hızlı şekilde çözülmesi ilkesinden hareketle var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

“Çocuk Koruma Kanunu etkin kullanılsın” çağrısı “Çocuk Koruma Kanunu etkin kullanılsın” çağrısı

Cem Avşar ise paylaşımında “Sayın Valimiz ve milletvekillerimizle birlikte ilimizin sorunları ve devam eden çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Tekirdağ’ımız için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. 

“OKUL SORUNUNU ELE ALDIK”
Mestan Özcan ise gazetemize yaptığı açıklamada, sorunların çözümü için 3 ayda bir araya geleceklerini söyledi. 
Özcan, şunları kaydetti:
“Okullarla ilgili sorunlarımız vardı. Milli Eğitim Müdürümüz de değişti. 11 deprem bölgesinin çektiği okul sıkıntısı kadar bizim okul sıkıntımız var. Deprem bölgesindeki illerden sonra 12. iliz neredeyse. Okulla ilgili işlerimizi TOKİ’ye devretmiştik. Sonra defalarca TOKİ’yi gitmeye başladık. Sonra TOKİ’nin deprem bölgesini bırakıp bizim burayı öncelemesi mümkün değil. Biz de ‘TOKİ’den bu işleri devralalım,  Valilik bu işleri üstlensin’ dedik. Bununla ilgili prosedürler var ama Vali Bey çok azimli. Bunu başardı. TOKİ 6 okula devam ediyor. Ama biz yüz küsür okul yapıyoruz. Hayırsever buluyor Vali Bey.”

BEKLENTİ OLUŞTU
Milletvekillerinin ziyareti, Tekirdağ’ın her alanda birikmiş sorunlarının çözümü noktasında Tekirdağlılarda bir beklenti ve umut oluşturdu. Ayrıca Tekirdağlılar sorunların çözümü için bir araya gelinmesini takdirle karşıladı. Tekirdağ’ın özellikle kentsel dönüşüm, Ergene Nehri’ndeki kirlilik ve çevreye verdiği zarar, eğitim, sağlık, spor salonu ve hayvan barınağı eksikliği gibi çözülmesi gereken pek çok sorunu bulunuyor.

Kaynak: Abdullah Yalçın