Lüleburgaz Belediyesi’nin Lüleburgaz İnovasyon Merkezi tarafından düzenlenen “Gençler Geleceği Planlıyor” temalı Lüleburgaz Fikir Maratonu 29-30 Haziran’da gerçekleştirildi. 30 saat kesintisiz süren fikir maratonunda gençler, Lüleburgaz’ın geleceği için birbirinden güzel fikirler ortaya koydu.
 
 Lüleburgaz Belediyesi, her geçen gün kendini hissettiren küresel iklim krizine karşı somut adımlar atıyor. Belediye, Kent Ormanı civarında dört adet yeni içme suyu kuyusu açmak için çalışma yürütüyor. Yaz sonunda hizmete alınması planlanan yeni içme suyu kuyularıyla vatandaşlara kaliteli ve içilebilir nitelikte su ulaştırılmaya devam edilecek.
 
Lüleburgaz İtfaiyesi’nin bu yılın ilk 6 ayında müdahale ettiği 207 yangının yaklaşık 3'te 1'ini anız ve ot yangınları oluşturdu. Sadece Haziran ayında dikkatsiz ve bilinçsiz kişiler yüzünden yüzlerce dönüm ekili tarla küle döndü.
 
Lüleburgaz Belediyesi Kukla Tiyatrosu’nun ‘Kuklalar Kumpanyası’ adlı kukla oyunu sahnelenmeye başladı.
 
Lüleburgaz Belediyesi, sivrisinek, larva ve benzeri uçkun zararlılara karşı mücadelesini üreme kaynaklarında sürdürüyor. Zararlıların üreme alanlarının azaltılması için su birikintisi oluşturulmaması büyük önem taşıyor.
 
Lüleburgaz Belediyesi’nin 2022 yılında hayata geçirdiği ‘Askıda Fatura’ uygulaması dayanışmasıyla askıda fatura kalmadı.
Sırbistan'da düzenlenen 17 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 49 kiloda altın madalya kazanan sporcu Nil Aktaş, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’yi ziyaret etti.
 
 Lüleburgaz Belediyesi’nin kentin en önemli tarihi miraslarının çevresinde gerçekleştirdiği ve Ocak ayında tamamlanan düzenleme çalışmaları sonrasında Zafer Çeşmesi ve Zindan Baba Türbesi’nin çevresi ile Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi yanındaki atıl alan yepyeni bir görünüme kavuştu.
 
Lüleburgaz Belediyesi’nin 2022 yılında hizmete açtığı Lüleburgaz'ın Futbol Tarihi Alanı haftanın 7 günü boyunca Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde sporseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Yetkin Gençlerin İşgücüne Katılımı Projesi Kapanış ve Basın Toplantısı 10 Temmuz’da Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi'nde gerçekleştirildi.

Trakyagazetesi Belediyenin Yaz Mesaisi Yoğun Geçiyor 3
 
Lüleburgaz Belediyesi,  kentin çeşitli noktalarına yerleştirilecek durakları Destek Hizmetleri Müdürlüğü atölyesinde üretmeye devam ediyor. Belediyenin durakları kendi atölyesinde kendi imkanlarıyla üretmesi sayesinde yaklaşık yüzde 60 tasarruf sağlanıyor.
 
Yılda yaklaşık 30 bin kişinin ücretsiz şekilde bisikletlerinden faydalandığı Lüleburgaz Yıldızları Bisiklet Akademisi’nde ücretsiz bisiklet sürüş eğitimleri de veriliyor. LYBA’da bu eğitimi alanlar bilinçli ve güvenli bisiklet sürme becerisi kazanıyor.
 
Kent Ormanı'nda yer alan Lüleburgaz Yıldızları İzcilik ve Kamp Alanı'nda Yıldız Yaz Kampı'nın ilk dönemi sona erdi.
 
Lüleburgaz Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla hazırladığı videoyu sosyal medya hesaplarında yayınladı. Videoda boş çöp konteynerlerinin yanına atık atılması sonucu ortaya çıkan kötü manzaralara, ekiplerin yaz ayının sıcak günlerinde temiz bir Lüleburgaz için canla başla çalıştığına dikkat çekildi.
 
Lüleburgaz Belediyesi’nin ‘iyilik elden ele’ anlayışıyla hizmete sunduğu Sevgi Mağazası’nda bugüne kadar 3 bin 487 ihtiyaç sahibi vatandaşa 49 bin 663 adet kıyafet desteğinde bulunuldu.
 
Lüleburgaz Belediyesi’nin Mobil Atık Toplama uygulaması sayesinde tonlarca atık yeniden kazanılıyor. Mobil Atık Toplama uygulaması sayesinde 2024 yılında yaklaşık 4.2 ton karton, 6.4 ton plastik, 504 kilogram metal geri dönüşüme kazandırıldı.
 
Lüleburgaz Belediyesi, kent genelinde altyapı yatırımlarına devam ediyor. Bu doğrultuda Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, ana kanalizasyon hattında yenileme çalışması başlattı.

Trakyagazetesi Belediyenin Yaz Mesaisi Yoğun Geçiyor 2
 
Lüleburgaz Belediyesi’nin bu yıl 8’incisine ev sahipliği yaptığı Yaz Akşamları Yıldızları Futbol Turnuvası Çetin Öten Kupası başladı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli ve eski futbolcu Çetin Öten’in vuruşuyla başlayan turnuva kıyasıya mücadeleye sahne oluyor.

8 ayda 3.4 milyon metreküp su harcandı 8 ayda 3.4 milyon metreküp su harcandı

Trakyagazetesi Belediyenin Yaz Mesaisi Yoğun Geçiyor 4
 
Lüleburgaz Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Yılmaz Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Parkı’nın yanındaki toprak yol, vatandaşlardan gelen talep üzerine asfalt malzemesiyle kaplandı.

Lüleburgaz Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda düzenlediği atölyelere 5 ayda binlerce çocuk ve genç katıldı. Mart ayından bu zamana kadar gerçekleştirilen 86 atölyeye 3 bine yakın katılım oldu.
 
Lüleburgaz Belediyesi, Afet ve Koordinasyon Yılı kapsamında afete hazırlıklarını sürdürüyor. Lüleburgaz Belediyesi ve AFAD işbirliği ile Lüleburgaz’a 6 bin adet çadır konumlandırılıyor. Çadırlar, gerektiği durumda ilk etapta 24 bin kişinin barınmasını sağlayabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi