Sahilde yağmur temizliği Sahilde yağmur temizliği

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, yerel seçimden önce emeklilere 10 bin lira pazar desteği verileceği vaadinde bulunmuştu. 
Üzerinden üç ay geçmesine rağmen bu konuda herhangi bir gelişme olmaması eleştirilere neden olmuştu. 
Hafta sonu sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yüceer, “emeklilere 12 bin lira pazar desteği”, “asker paketi” ve “yeni doğan paketi” destekleri için başvuruların başladığını açıkladı. 

Buna göre, tek emekli maaşı ile geçinen hanelere yılda 2 kez 6 bin lira, toplamda 12 bin lira pazar desteği verilecek. 
Pazar desteği ödemesi sosyal destek kartı üzerinden yatırılacak. Destek paketinden yararlanmak isteyen ve Tekirdağ il sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi emekli vatandaşlar başvuru ve detaylı bilgi için https://sosyal.tekirdag.bel.tr internet sitesini ziyaret edebilirler.

ASKER VE YENİ DOĞAN PAKETİ
Tekirdağ’da dünyaya gözlerini açmış olmak dışında başka koşul talep etmeden, tüm bebekler için ailelere yeni doğan paketi takdim edilecek. 
Yine Tekirdağlı Mehmetçiklere, ihtiyaçları olacak malzemelerle dolu asker çantası hediye edilecek.

İHTİYAÇ SAHİBİ EMEKLİLER FAYDALANACAK
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, yaptığı açıklamada, vatandaşların hayatına dokunan, yaşanan ekonomik krizin etkilerini azaltacak sosyal projelerle Tekirdağ’a hizmet ettiklerini söyledi. 

Yüceer, şunları kaydetti:
“Bu kapsamda, emekli hemşehrilerimizin bütçesine katkı sunmak, bir nebze de olsa harcamalarına destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, ilk olarak ihtiyaç sahibi emeklilerimize destek paketimizi hayata geçiriyoruz. Güçlü Tekirdağ’da hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, güçlü Tekirdağ’da hiçbir genç gelecek kaygısı taşımayacak, güçlü Tekirdağ’da hiçbir kadın kendini güvensiz hissetmeyecek, güçlü Tekirdağ’da hiçbir kimse kendini kimsesiz, sahipsiz hissetmeyecek. Yaşamın her alanında her evresinde tüm hemşerilerimiz Candan başkanlarını yanlarında görecekler demiştik. Şimdi bunun gereğini yerine getiriyoruz. 6 ayda 1 kez 6 bin lira olmak üzere ihtiyaç sahibi emeklilerimize yılda 12 bin lira destek vereceğiz. Şartları uyan tüm emekli hemşehrilerimiz sosyal yardımlardan yararlanmak için https://sosyal.tekirdag.bel.tr internet adresinden online olarak başvurularını yapabilirler. Gücünü halktan alan halkçı belediyecilik anlayışıyla, her yaştan hemşerimizin huzurla ve sağlıkla yaşam süreceği bir Tekirdağ için çalışıyoruz. Bu hedef doğrultusunda umudumuz, sevgimiz ve Tekirdağ aşkımız her zaman bizlere rehber olacak.”

Kaynak: Haber Merkezi