Nostaljik mobilyalar yeniden Tekirdağ sokaklarında Nostaljik mobilyalar yeniden Tekirdağ sokaklarında

Süleymanpaşa Belediyesince düzenlenen “58. Tekirdağ Kiraz Festivali” kapsamında, Süleymanpaşa sahilinde oluşturulan alanda esnafa satış yapması için verilen süre sona eriyor. 
Alanda kurulan çadırların ve stantların toplanmasına 19 Ağustos Pazartesi günü başlanacak. Esnafın bir bölümü tezgahlarını hafta sonu toplamaya başladı. Genel olarak satışlardan memnun olan esnaf, bazı eksikleri de dile getirdi. 
Esnafın dile getirdiği sorunların başında güvenlik, alanın havalandırılması, sezonun mümkün olduğu kadar uzun tutulması, festivale kaliteli sanatçıların getirilmesi ve festival tarihinin bayram tatillerine denk getirilmemesi geliyor. 
Esnafın dikkati çektiği bir diğer konu ise aynı ürünlerden çok sayıda stantta satılması. Her ürünü satacak esnaf sayısının sınırlı tutulması gerekiyor. Ürün çeşitliliğinin olması da dikkati çekilen konuların başında yer alıyor. 
Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 13-16 Haziran tarihleri arasında düzenlenen “58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali” 13 Haziran Perşembe günü Naip Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış ile başlamıştı. 
Festivalin ilk gününde ünlü tiyatrocu, senarist ve yönetmen Müfit Can Saçıntı stand-up gösterisi ile Tekirdağlıların karşısına çıkmıştı. Ritim şov ve Blues Of Rumeli grubu ile ısınan gecede finali binlerce şiiri, altı kitap 10 şiir albümü ile şarkı sözü yazarlığında da zirveye çıkan Ahmet Selçuk İlkan yapmıştı. 
14 Haziran Cuma günü rap dünyasının sevilen isimleri Eypio ile Kezzo ve yazdığı sözler, besteleri ve sesi ile pop müziğe yeni bir soluk getiren Oğuzhan Koç 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nin misafiri olmuştu. 
15 Haziran Cumartesi günü elektronik pop müziğin yükselen sesi Köfn ve Türk pop müziğinin kraliçesi Hande Yener festival coşkusunu zirveye taşımak için Süleymanpaşa sahnesinde en güzel eserlerini seslendirmişti. 
16 Haziran Pazar günü festivalin kapanışında ünlü sanatçılar ile yaptıkları düetler ve 9/8 adını verdikleri albümleri ile büyük bir dinleyici kitlesine ulaşan Rubato ve sahnelerin aranan ismi Şevval Şam festivalin kapanışında kulakların pasını silmişti.

Kaynak: İlkay Danacılar