Tekirdağ birkaç gündür CHP’li Süleymanpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Can Ekiciler’in (31) akaryakıt istasyonunda uğradığı silahlı saldırıyı konuşuyor. 
Tüm kenti büyük üzüntüye boğan saldırının detayları ise yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Daha önce olayla ilgili farklı iddialar ortaya atılsa da saldırının nasıl gerçekleştiği netleşti. 

ARACI NİŞANLISI KULLANIYORDU

Buna göre Mustafa Can Ekiciler, Marmaraereğlisi Belediyesince düzenlenen Karpuz Festivali’ne katıldı. 
Ardından nişanlısı ve yanında bir arkadaşıyla dönüş yoluna geçen Ekiciler, Gaziköy Mahallesi’nde bulunan bir akaryakıt istasyonuna geldi. Arabayı ise nişanlısı kullanıyordu. 

CEBİNDEKİ PARAYI GÖRDÜLER

Ekiciler akaryakıt istasyonunun tuvaletine girdikten sonra peşinden iki kişi geldi. Bu kişilerin biraz da tehdit yoluyla para istemesi üzerine Ekiciler, 200 lira verdi. Ancak bu arada talihsiz bir şey yaşandı ve bu iki kişi Ekiciler’in cebindeki diğer paraları gördü. 

ARKASINDAN KÜFÜR ETTİLER

Kadınlar Sıla ve Narin için haykırdı Kadınlar Sıla ve Narin için haykırdı

Ekiciler tuvaletten çıkıp aracına doğru ilerlerken bu kişiler arkasından küfür etti. Küfürlere dayanamayan Ekiciler karşılık verince tartışma çıktı. Tartışmanın ardından şüpheli R.K elindeki kurusıkıdan bozma silahla Ekici’ye ateş ederek başından ağır yaraladı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bu esnada ticari takside bulunan şüpheliler olay yerinden kaçtı. Ambulansla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan Mustafa Can Ekiciler’in hayati tehlikesi devam ediyor. Ekiciler’in duran kalbi doktorların yoğun müdahalesi sonucu yeniden çalıştırıldı. Genç Meclis üyesinin yaşam savaşı sürüyor. 

Olayın ardından kaçan 3 zanlı, jandarma ekiplerince yakalanmış, şüphelilerden 16 yaşındaki R.K suçunu itiraf etmişti. 
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.K. tutuklanmış, diğer zanlılar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Gökmen Yüce