Oya Başar Tekirdağ’a geliyor Oya Başar Tekirdağ’a geliyor

Tekirdağ’da Sarı Tohum firmasının sertifikalı buğday tohumunda ciddi indirimli kampanya yapması firmada yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Kampanya bitmeden ucuz buğday tohumu satın almak isteyen çiftçiler, kamyon ve traktörler ile uzun kuyruklar oluşturdu. 

Çiftçilerden Emre Özkan, Muratlı Yukarısırt köyünde çiftçilik yaptığını anlatarak, “Bu tohumu daha önce ektik, çok beğendik. Bugün de kampanya olacağını duyunca geldik sıraya girdik ve buğdayımızı aldık. Biz çok memnunuz tekrardan ekmek için bu kampanyayı kaçırmak istemedik’’ dedi. 

Oktay Gültekin ise ‘’Geçen sene de ekmiştik, memnun kaldığımız için bugün de bir kampanya vardı kaçırmak istemedik. Müracaatımızı yaptık, kampanyadan yararlanmak için buğdayımızı aldık. Fiyatlar çok ucuz ve uygun olduğu için tohumumuzu alacağız’’ şeklinde konuştu.

Faik Yeren ise ‘’Geçen yılki ekimlerde kışa dayanıklılığı ve çeşidin verimliliği nedeniyle memnun kalmıştık. Bu yıl fiyatların yüksek olacağını düşünüyorduk, bu yapılan kampanyada da tohumun fiyatını düşük görünce hemen gelip  tohumumuzu aldık. Bizim için sertifikalı olması da ekstra bir avantajdı, bu yüzden tercih ettik’’ ifadelerini kullandı. 

Çiftçiler, kampanyalı tohuma yoğun ilgi gösterirken, firmanın önünde uzun traktör ve kamyon kuyruğu oluştu.

Kaynak: Abdullah Yalçın