Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak amacıyla, Dünya Temizlik Günü kapsamında etkinlik düzenledi. 
Barış ve Özgürlük Parkı’nda çocuklara yönelik çeşitli atölyelerin yer aldığı etkinlikte, geri dönüşümden doğa sevgisine kadar birçok önemli konu işlendi. 
Program kapsamında çocuklar, geri dönüşüm oyuncak tasarımları yaptı, çiçek dikme etkinlikleriyle doğayı tanıdı ve eğitici görsel ve videolarla temizlik konusunda bilinçlendi.

Macera dolu bir yolculuk çocukları bekliyor Macera dolu bir yolculuk çocukları bekliyor

Trakyagazetesi Çocuklar Çevreci Etkinlikte Buluştu3

Drama ve kukla tiyatrosu gibi sanatsal etkinliklerin de yer aldığı programda, temizlik temasına dikkat çekildi. Etkinlik süresince çocuklar, eğitici oyunlar oynayarak hem eğlendi hem de çevre duyarlılığı kazandı. Sürpriz hediyeler ve ikramlar da etkinlik boyunca katılımcılara sunuldu. Etkinlikte çocuklar hem öğrenip hem de keyifli vakit geçirme fırsatı buldu. Etkinlik alanına çocuklarıyla gelen anne ve babalar farklı bir hafta sonu geçirdi. Öte yandan alanda oluşturulan sahada minik kızlar voleybol oynadı.

Trakyagazetesi Çocuklar Çevreci Etkinlikte Buluştu2

Kaynak: Özge Ebecek