"Koşabiliyorken Koş" projesinde gaziler spor yaptı "Koşabiliyorken Koş" projesinde gaziler spor yaptı

Edirne Belediyesi Personel A.Ş ile DİSK Genel-İş Sendikası Edirne Şubesi arasında imzalanan İşçi Maaşları Ek Protokol Töreni gerçekleştirildi. İmzalanan ek protokol ile birlikte, Edirne Belediyesi'nde çalışan bekâr ve çocuksuz personelin en düşük maaşı 35 bin TL’ye yükseldi. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda düzenlenen imza törenine, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, DİSK Genel-İş Edirne Şubesi Başkanı Seçkin Hasseli, Edirne Belediyesi Personel Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Semih Çınar, Ergene Enerji Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Refik Şahin, DİSK Genel-İş Edirne Şubesi Yönetim Kurulu, Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personelleri katıldı.
DİSK Genel-İş Edirne Şubesi Başkanı Seçkin Hasseli, konuşmasında belediye çalışanlarının kadro sorununa değinerek “KHK’da maalesef belediye çalışanları dışarıda bırakıldı. 650 bin belediye çalışanı şu anda kadrosunu da tediyesini de alamadı. Bugün geldiğimiz noktada 52 günlük tediyeyi farklı kamu kurumlarında çalışan emekçiler alırken, çöp toplayan, mezar kazan, asfalt dökenler alamadı. Çünkü onlar kamu çalışanı olarak görülmedi. Bizler hep gelirde adalet, vergide adalet diyoruz. Ama maalesef çok çalışandan az, az çalışandan çok verginin alındığı bir sistemdeyiz. Haberlerde görüyoruz, eski borçların tahsilleri, personel servislerinin kaldırılması, fazla çalışmaların kısıtlanması ile ilgili sürekli yeni genelgeler çıkıyorlar. Bunlarda mevcut belediyelerin çalışmasını engelliyor.  Ama Edirne Belediye Başkanımız Sayın Av. Filiz Gencan Akın, sağ olsun. Ben kendisine defalarca kez teşekkür ediyorum. Tavrını tamamen işçiden ve emekçiden, alın terinin yanından kullandı” ifadelerini kullandı.
Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, konuşmasında göreve başladığından beri personeline verdiği sözleri tutmanın gururunu yaşadığını ifade etti. Başkan Gencan Akın, “1 Nisan itibari ile yeni bir hayatım ve yeni bir ailem oldu. Sizler benim ailemsiniz, mesai arkadaşlarımsınız, yol arkadaşlarımsınız. Bugün, kampanya döneminde sizlere verdiğimiz sözü tutmanın haklı gururunu yaşıyorum. Hepimiz ekonomik anlamda çok zorlu zamanlar yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Bugün imzaladığımız protokolümüz ile Türkiye ortalamasının üzerinde çıkmış durumdayız. Ama yeterli mi? Kesinlikle değil. Gönlünden ne geçiyor derseniz; gönlümden çok daha fazlasını vermek, sizleri çok daha fazla mutlu etmek geçiyor. Ancak imkânlarımız buna el veriyor. Umuyorum ki, daha iyi şartlarda, daha güvenli bir şekilde birlikte yol yürüyeceğimiz günler de gelecek”  diye konuştu.
Edirne halkının güvenini asla boşa çıkarmayacaklarını belirten Başkan Gencan Akın, sözlerine şöyle devam etti, “Edirne halkı bize güvendi. Ona sonsuz vaat verenlere ikna olmadı. Dürüstlüğe, samimiyete, çalışkanlığa ve azme güvendi. Nasıl ki kampanya döneminde durmadan çalıştıysak, seçimden sonra da hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman, Edirneli hemşehrilerimizin inancını, bize olan güvenini kırmayacağız. Yılmadan, çalışmaya mücadele etmeye devam edeceğiz. Onlar, biz hizmet üretemeyelim diye mücadele edecekler biz de bütün imkânsızlıklara rağmen üretmeye, çalışmaya, Edirne’ye hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
Başkan Gencan Akın, “Çok sevgili ailem, hepinize çok teşekkür ederim. Protokolümüz hayırlı ve uğurlu olsun. Bundan sonra da sizlerin mutluluğu için mücadele etmeye devam edeceğim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi