Sarayspor 1953 ligden çekildi Sarayspor 1953 ligden çekildi

Tekirdağ’ı 3. Lig’de temsil eden bir başka ekip olan Ergene Velimeşespor sezonun üçüncü maçında sahasında Bursaspor’u ağırladı. Ev sahibi ekip mücadeleyi 3-0 kaybetti ve puansız kalarak kötü gidişini sürdürdü.
Takımlar mücadeleye şu kadrolar ile çıktı:
Ergene Velimeşespor: 96. Emre Yılmaz, 2. Burak Yıldız, 16. Mert Er Estik, 58. Safa Yıldırım, 61. Gürkan Furtun, 5. Mete Karahan, 14. Akif Özerli, 88. Mehmet Fatih Dündar, 7. İbrahim Fatih Dilek, 35. Fahri Yağız Parlak, 37. Haşim Çoban.
Bursaspor: 1 Anıl Atağ, 3. Abdullah Tazgel, 5. Taha Can Velioğlu, 22. Eren Tunalı, 27. Mehmet Yiğit, 8. Furkan Özyapı, 15. Yiğit Ali Bayrak, 35. Musa Çağıran, 9. Ahmet İlhan Özek, 11. İlhan Depe, 19. Mücahit Can Akçay.  

MAÇTAN DAKİKALAR
Ergene Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nda oynanan müsabakaya konuk ekip Bursaspor hızlı başladı. İlk dakikalardan itibaren ataklarını sürdüren Bursaspor 10. dakikada Musa Çağıran’ın kafa vuruşu ile gole çok yaklaştı. 
Bursaspor hücumlarını sürdürürken mücadelenin 14. dakikasında Furkan Özyapı ile öne geçmeyi başardı. Kullanılan köşe vuruşu sonrası ceza alanı dışında topla buluşan Furkan Özyapı uzak köşeye harika bir vuruş yaptı ve takımını öne geçirdi: 0-1.
19. dakikada Bursaspor 2. gole çok yaklaştı. Sağ kanattan yapılan yerden ortada ceza alanında İlhan Depe gelişine vurdu. Top yandan dışarı gitti.
25. dakikada Ergene Velimeşespor gole çok yaklaştı. Savunma arkasına atılan topa iyi hareketlenen İbrahim Fatih Dilek vuruşunu yapmak isterken Bursaspor kalecisi son anda müdahale etmeyi başardı.
İlk yarı Bursaspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
54. dakikada Bursaspor’da ceza alanında Mücahit Can Akçay savunma oyuncusunun müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.
56. dakikada topun başına geçen Ahmet İlhan Özek kaleciyi ve topu farklı köşelere gönderdi: 0-2.
Müsabakanın 60. dakikasında Bursaspor’da Mücahit Can Akçay rakibine yaptığı sert hareket sonrası direk kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Bursaspor 10 kişi kalmasına rağmen ataklarını sürdürdü. 
67. dakikada Bursaspor serbest vuruş kazandı. İlhan Depe direk kaleye gönderdi. Top kalecide kaldı.
Mücadelenin 80. dakikasında Bursaspor’da sol kanatta hızlı atakta topla buluşan İlhan Depe rakiplerinden sıyrılıp ceza alanına girmeden yerden düzgün vurdu ve topu filelere gönderdi: 0-3.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Ergene Velimeşesspor evinde Bursaspor’a 3-0 mağlup oldu.

Ergene Velimeşesspor bu sonuçla ligde 3 hafta sonunda puansız kalırken, ligin 4. haftasında deplasmanda Kırşehir FSK ile karşılaşacak.

Kaynak: İlkay Danacılar