Yamaç paraşütü tutkunları gökyüzüyle buluşuyor Yamaç paraşütü tutkunları gökyüzüyle buluşuyor

Tekirdağlı esnaf, 58. Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında sahilde oluşturulan alanda satışını sürdürüyor. Yetkililer, esnafın, sezonun uzatılması talebini kabul ederek 15 Ağustos’a çıkardı. 
Sahilde takı satışı yapan Alev Özkan, gazetemize yaptığı açıklamada, bu yıl satışlarının geçen seneye göre daha güzel olduğunu söyledi. 

“YIL BOYU SAHİLDE OLALIM TALEBİ”
Organizasyonun başarıyla sürdürüldüğünü aktaran Özkan, şöyle konuştu:
“Bizim isteğimiz sahilin hareketlenmesi için, yıl boyunca esnafın sahilde olması. Tekirdağ’da çok gidilecek yer yok. Kışın AVM’yi tercih ediyorlar. Sahilde çadır şeklinde değil, küçük dükkanlar şeklinde olursa harika olur. Ayrıca bu yıl festival süresini uzatmaları güzel oldu. 15 Ağustos’a kadar uzatıldı. Türkiye’nin birçok yerinden ve yurt dışından müşterilerimiz oluyor.”

“SEZON HER YERDE ÜÇ AY OLUYOR”
Esnaf Ahmet Selvi de sezonun bir ay uzatılmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. 
Esnafın bu yıl geçen seneye göre daha güzel iş yaptığını aktaran Selvi, “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin bu tür festivallerde sezon 3 ay oluyor. Burada da bunu yapabiliriz. Yani bizimle anlaşırlarken baştan 3 aylık anlaşma yapsınlar. Okullar açılana kadar olabilir mesela” dedi.  

“MÜŞTERİLER ÇEŞİT ARIYOR”
Tekstil ürünleri satan Mustafa İleri de festivalde güzel satış yaptığını söyledi. 
Ancak müşterilerin bol çeşit aradığına işaret eden İleri, “Festivalde satışlar güzel geçti. Ancak müşteriler çeşit arıyor. Bayanlar için çeşit artırılabilir. Belediye esnafı daha dikkatli seçmeli. Burada 15 tişörtçü var, 5 tane olsun. Daha verimli olur. Benim satışlar iyi geçti. Genel olarak memnunlar ama memnun olmayanlar da var. Fiyatları standart tutuyoruz” diye konuştu. 
Fuar alanında tuvalet sorunu yaşandığına dikkati çeken İleri, “Burada çadırların yanında kalan arkadaşlar var.  Tuvalet sıkıntısı oluyor. Tuvalet saat birde ikide kitleniyor. Mobil tuvaletin sabaha kadar açık tutulması iyi olur” dedi. 

“İŞİNİ SEVEN PARA KAZANIR”
Terlik ve ayakkabı satışı yapan Yaşar Sakalar da bu yıl festivalden memnun kaldıklarını anlatarak, “Satışlar geçen seneye göre güzel. Organizasyon güzel gidiyor. Ekonomi kötü olmasına rağmen satışlar iyi. İşini seven insan her zaman para kazanır. Festival Tekirdağ’ın tanıtımı için de çok güzel.

Kaynak: Özge Ebecek