Her gün 1500 kişiye 4 çeşit yemek Her gün 1500 kişiye 4 çeşit yemek

Sahilde satış yapan esnaf Enver Uzunay, gazetemize yaptığı açıklamada,  esnafın saat 11.12 gibi standını açtığını ve gecenin geç saatlerine kadar açık tuttuğunu söyledi. 
Genel olarak satışların normal gittiğini belirten Uzunay, “İşini sahip çıkan, erkenden açan, yeteri kadar hazırlığını yapan esnaf kazanıyor. Biz de ekmeğimizin peşindeyiz. Hayat çok zor oldu. Emekli maaşı 10 bin lira” dedi. 
Asıl satışların gece saatlerinde olduğunu aktaran Uzunay, “Ancam erkenden açımca da ufak tefek iş yapıyoruz. Kimisi burada tezgahta yatıyor kimisi evine gidip sabah gelmeye çalışıyor. Herkes bir mücadele içinde. 15 Temmuz’a kadar burada olacağız” diye konuştu. 

EN ÇOK TEKİRDAĞ’DA KAZANIYORUZ
Satışlarının çok güzel gittiğini anlatan başka bir esnaf ise şu ifadeleri kullandı:
“Burada para kazanmak kişiye göre değişiyor. 
Şimdi 4 gün festival oldu. Sermayen güçlü olursa tüm zamanı malla karşılarsan, parayla çıkarsın. İşinin başında olan planlamasını yapan kazanır. Türkiye’nin en güzel iş yapılan festivali. 2002’den beri geziyorum, en güzeli Tekirdağ.  Sezon biraz daha uzatılırsa daha güzel olur. 40-50 bin lira sermaye ile kar yapamazsın. Büyük sermaye ile girebilirsin. Burada güvenliği kendimiz sağlıyoruz. Temizlik güzel. Tuvalet çay bahçesinde var. Aralara mobil tuvalet koysalardı daha iyi olurdu.  Yabancı geliyor tuvaletin nerede olduğunu bilmiyor”

“MAL BİRİKTİREN KAZANIR”
Esnaf Engin Holat ise festivalde para kazanmak için önceden yeterli hazırlığın yapılması gerektiğini ifade etti.
“Malını önceden biriktiren kazanır” diyen Holat, şöyle konuştu:
“ Önceden malını biriktiren, fuara hazır olan kazanır. İki çuval malla gelip çok para kazanamzsın.  Çok ürünle gelip satış yapacaksın. Önce malları toplayıp, sonra hazırlığını yapıp, satan çok kazanıyor. Tırlarla gelen var. 7 tırla buraya gelen esnaf var. Festival zamanı 4 günde satar masrafını çıkartır, sonraki günler kendisine kar kalıyor. Bir ayda bir milyon kazanan da yüz bin lira kazanan da elli bin lira kazanan da var, ama kazanıyor. 30-35 bin lira kirası. Eleman parası. Günlük maliyet 3 bin 500 lira. Sezon bir ay daha uzatılırsa esnaf kendini toparlayacak. Yüzde 90’ını uzatılsın istiyor.  Sezon ağustos 15-16’da bitsin.”

Kaynak: İlkay Danacılar