HALİT ZİYA UŞAKLIGİL'in ölümsüz hikayesi Ferhunde Kalfa. Bize ait, bizden dedirten samimiyetle hayallerine kavuşmayı evlenmekle eşleştirmiş bir özgür olma hikayesi. Ferhunde oyunu 19 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde Ritim Yapım organizasyonuyla sahnelenecek. Biletler 110 TL’den internetten satışa sunuluyor. 70 dakikalık dram türündeki oyun 9 yaş üstü seyirci için sahnede olacak.

Mimar ve mühendislerin çığlığı Mimar ve mühendislerin çığlığı

Ferhunde Oyunu konusu:

“Ben Ferhunde. Küçük yaşta Kamil Paşa’nın konağına halayık olarak verilen Kalfa. Ben Ferhunde. Paşanın küçük kızı Hasna ile birlikte büyüyen dadı. 
Ben ferhunde büyüdükçe kalfa olan dadı olan bacı olan ama hiç özgürleşemeyen köle.. Bütün çocukluğum bu konakta geçti. Konakta, konakta… 

Bir konak. Konağa daha çocuk yaşta halayık olarak getirilmiş bir çocuk. Bir köle kız.
Evin küçük hanımı Hasna ile büyüyen ve onun hayalleri ile mutlu olup kendi olması unutturulan Ferhunde. Hasna evlensin sıra ona gelecek Hasna çocuk edinsin sıra ona...

Hasna'nın çocuğu büyüsün o da evlenecek. Olmadı olduramadı. Bekledi. Bekledi bekledi. "Aman Allahım saçımdaki aklar ne kadar da çoğalmış. Yüzümde kırışıklıklar da başladı. Uff bu aynayı kim icat etmiş? Hiç bakma daha iyi. Hani anlı şanlı düğün yapacaklardı? Düğünden vazgeçtim, adını bile anmıyorlar artık. 
Ahh geçti, bir ömür geçti gitti. Sabit ilkokulu bitirdi. Rüştiyeye başlayalı da epeyce oldu. O yıl Kadıköy’e gittik. Bir yıl da Çamlıca da kaldık. Demek ki Sabit rüştiyeye başlayalı iki yıl olmuş. Hala beni düşünen yok. 
Ben Ferhunde umutları kırılan.

Oynayan: Bahar İrem Gençay 
Uyarlayan: Onur Yamak 
Yönetmen: Onur Yamak 
1. Asistan: Zeynep Güngül 
2. Asistan: İrem Terzi 
Müzik Direktörü: Meriç Çaylak 
Kostüm Tasarımı: Nurdan Güner Çaylak 
Ses & Işık: Ensar Acar 
Yapım: Ritim Yapım

Kaynak: Özge Ebecek