Süleymanpaşa 4 gün süren “58. Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali”ne ev sahipliği yaptı. 
Festival kapsamında düzenlenen kiraz yeme yarışmasının ardından  etkinlikler Namık Kemal Evi ve Süleymanpaşa
Belediyesinin şehre kazandırdığı Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi ziyaretleri ile başladı.
Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku’nun ev sahipliği yaptığı ziyaretlerde, Kiraz Festivali için Süleymanpaşa’da bulunan misafir heyetlerin temsilcileri Tekirdağ’ın tarihi ve kültürü ile ilgili bilgi alma fırsatı buldu. Festivalin ikinci gün programı, misafir heyetlerin protokol ziyaretleri ile devam etti. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın annesinin rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı ziyaretlerde; Belediye
Başkan Yardımcıları Emin Benan Utku ve Burak Boğaç Baykal misafirleri Tarihi Belediye Binası’nda ağırladı.
Bulgaristan’ın Pomorie, Yunanistan’ın Kavala, Almanya’nın Bayreuth ve Romanya’nın Tekirgöl ile Csikszereda şehirlerinden gelen heyetler, sırasıyla ziyaretler gerçekleştirerek yörelerine ait hediyeleri takdim ettiler. Başkan Yardımcısı Utku ve Baykal, ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek heyet temsilcilerine teşekkür ettiler ve Süleymanpaşa hatırası olarak hediyeler sundular.

TÜRK ŞİİRİ KONFERANSI
İkinci gün etkinliklerinin bir sonraki durağı ise Kültür Çadırı oldu. Saat 15.00’da Tekirdağ doğumlu ünlü Şair ve Yazar Seyyit Nezir, kültür çadırında “Modern Türk Şiiri Ve Ustalar” konulu konferansta konuşmacı olarak yer aldı. Yaklaşık bir saat süren ve Tekirdağlı Şair Celal Çalık’ın sunduğu söyleşide sanatseverlerle bir araya gelen Nezir, Türk şiirinin önemli isimleri ve eserleri hakkında ilginç bilgiler paylaştı. Konferansı ilgiyle takip eden Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, Nezir ve Çalık’a çiçek takdim etti.

MASTERCHEF SERGEN’DEN  KİRAZLI LEZZETLER
Üç Kemaller Günü olarak kutlanan ikinci günün ana sahne öncesi diğer etkinliklerine, öğleden sonra yaşanan şiddetli rüzgAr ve hava muhalefeti nedeniyle ara verilirken, Rumeli İskelesi’nde yapılacak olan ilkokullar ve ortaokullar arası “Tekirdağ ve Kiraz” temalı resim yarışmalarının ödül töreni ertelendi.
Türkiye televizyon tarihine geçen ve usta adaylarının yaptıkları yemeklerle kıyasıya yarıştığı Masterchef Türkiye programının All-Star sezonunda da yarışan Tekirdağlı Sergen Özen, Metin Yavuz, Hasan Biltekin, Batuhan Bayır ve Tahsin Küçük’ün katıldığı Kiraz Yemekleri ve Tatlıları Atölyesi etkinliği ise yer ve saat değişikliği yapılarak gerçekleştirildi. Masterchef ustaları, ana malzeme olarak kirazı kullandıkları yemek ve tatlılar yaparak izleyicilerle paylaştılar. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar da ocağın başına geçerek Masterchef’lere eşlik etti. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik izleyenlere keyifli bir akşamüzeri yaşattı.

EYPIO VE OĞUZHAN KOÇ KONSERİ  
Süleymanpaşa Belediyesinin organizasyonu ile gerçekleştirilen 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali ikinci gününde çok sayıda renkli etkinliğe ev sahipliği yaparken, ana sahnede Türkiye’nin en popüler şarkıcılarından ikisi sahne alarak on binlerce ziyaretçiyi müzik ve eğlenceye doyurdu.
Kiraz Festivali’nin ikinci gününde çeşitli etkinliklerle festival coşkusu zirveye tırmanırken, gece etkinlikleri de ana sahnede festival ateşini harladı.

Macar Günü’nde güzel etkinlikler Macar Günü’nde güzel etkinlikler

Ana sahnenin ikinci gün ilk konukları, “Hagrita Nemzeti Szekely Nepi Együttes” Sekel Macar Halk Dansları Topluluğu oldu. Topluluk kendi kültürlerini yansıtan yerel kıyafetleri ve dans gösterileri ile halkların kardeşliğini vurguladı. Gösteri izleyenlerden büyük alkış aldı. 
Daha sonra sahneye son yılların en çok dinlenen ve talep edilen Rap müzisyenlerinden biri olan Eypio çıktı. Sevilen şarkılarını sahne şovları ile süsleyen ünlü Rapçi, alanı dolduran gençleri coşturdu.

Ana sahnenin son konuğu ise gençlerin hayran olduğu, yazdığı şarkılar dillere pelesenk olan genç ve başarılı müzisyen Oğuzhan Koç oldu. Koç, kariyeri boyunca hit olmuş şarkılarını birbiri ardına seslendirerek Kiraz Festivali coşkusuna tavan yaptırdı. Ay, Kendime Sardım, Bulutlara Esir Olduk, Aşkın Mevsimi gibi eserlerini on binlerce dinleyicisiyle birlikte söyledi.
BAŞKAN VOLKAN NALLAR ÇİÇEK VE KİRAZ TAKDİM ETTİ
Konserlerin sonlarında sahneye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Sekel Macar Dans Topluluğu’na, Eypio’ya ve Oğuzhan Koç’a festivalin sembolü olan Naip Kirazı ve çiçek takdim ederek, kendilerini Süleymanpaşa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HANDE YENER TEKİRDAĞ’I SALLADI
Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali, yıllarca unutulmayacak bir konsere ev sahipliği yaptı. Türk Pop müziğin Kraliçesi Hande Yener, şarkılarının yanı sıra sahne performansı ile adeta Tekirdağ’ı salladı.
Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali, Macar Günü temalı gündüz etkinliklerinin ardından, ana sahnede muhteşem gösteriler ve
konserlere ev sahipliği yaptı.
Üçüncü günün ana sahnedeki ilk konuğu, Macaristan’dan gelen ve Kiraz Festivali’nde üst üste ikinci kez sahne alan Tilla Török oldu. Macar etnik müziğinin en önemli temsilcilerinden biri olan ekip, geleneksel Macar çalgılarının yanı sıra bağlama, ut gibi ortak kültürümüzü temsil eden enstrümanlarla seslendirdikleri Macar halk ezgilerinin dışında Aşık Veysel’ın ölümsüz eseri Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü de kendi tarzında yorumlayarak büyük alkış aldı.

URBAN VERBUNK DANS TOPLULUĞU GÖSTERİSİ 
Tilla Török’ün ardından sahne yine bir Macar ekibi ağırladı. Urban Verbunk Modern Macar Halk Dansları Topluluğu, geleneksel Macar danslarını modern müzikler ve figürlerle yorumladıkları gösterileriyle ilgi odağı oldu. Yüksek enerjili danslarıyla 1 saat boyunca sahnede kalan topluluk Kiraz Festivali’ne farklı bir soluk getirdi.
Macar ekiplerin ardından son dönemin en çok dinlenen ve sevilen gruplarından biri olan Köfn popüler olan şarkılarını sevenleriyle birlikte seslendirdi. Duygusal şarkılarını elektronik altyapılarla birleştiren Köfn, yaklaşık 1 buçuk saatlik performansıyla hayranlarını mest etti.
Gecenin son konuğu ve 58. Kiraz Festivali’nin ağır topu; Türk Pop müziğinin Kraliçesi olarak anılan Hande Yener oldu. Yener, iki saate yakın sahnede kalarak en sevilen şarkılarını konser alanını dolduran on binlerle birlikte söyledi. Şarkıları kadar sahne performansı ve dans ekibiyle de izleyenleri kendine hayran bırakan ünlü şarkıcı, Kiraz Festivali’ne kelimenin tam anlamıyla damgasını vurdu. 60 binden fazla dinleyici ile festival rekorunun kırıldığı gecede eğlence ve coşku doruğa çıkarken, Hande
Yener bitmeyen enerjisi ile Tekirdağlılara yıllarca unutulmayacak bir gece yaşattı.
Sahne alan topluluk ve şarkıcıları sahnede ziyaret eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Tilla Török, Köfn ve Hande Yener’e çiçek ve festivalin simgesi Naip Kirazı takdim etti. Urban Verbunk Dans Topluluğunu sahnede tebrik ederek hediyelerini veren isim ise Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku oldu. 

FESTİVALİN FİNALI RUBATO VE ŞEVVAL SAM’DAN
Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 58’incisi düzenlenen Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali, muhteşem iki konserle sona erdi. Rubato ve Şevval Sam, duygusal ve hareketli şarkılardan oluşan repertuarları ile Kiraz Festivali’ne yakışır bir finale imza attılar.
Süleymanpaşa Belediyesi organizasyonu ile gerçekleşen 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali, Rubato ve Şevval Sam konserleri ile tamamlandı. Hem Kurban Bayramı’nın ilk gününe hem de Babalar Günü’ne denk gelen festivalin final günü renkli görüntülerle hafızalara kazındı.
Kurban Bayramı’nın ilk gününe denk gelen ve “Ortak Paydamız İyilik” teması üzerine şekillenen Kiraz Festivali’nin dördüncü ve son gününde sahne alan Rubato, sevilen ve klasikleşmiş şarkıları kendi tarzlarında yorumladıkları performansları ile konser alanını dolduran binlerce dinleyiciyi duygudan duyguya koşturdu. Arabesk ve Fantezi ağırlıklı şarkılara ağırlık verdikleri bir buçuk saatlik performansları ile büyük alkış alan Rubato, festivalin farklı bir rengi olarak akıllarda yer etti.
Rubato’nun ardından sahneye gelen ünlü şarkıcı Şevval Sam, festivalin kapanışını birbirinden güzel eserlere yer verdiği repertuarı ile yaptı. Sam; Karadeniz, Trakya, Orta ve Doğu Anadolu yörelerine ait türkülerin yanı sıra arabesk, fantezi ve pop müziğin en beğenilen şarkılarıyla süslediği performansı ile dinleyicileri coşturdu. Sam’ın performansı ile halay çeken, göbek atan binlerce sanatsever, eğlencenin tadına doyasıya vardı. İki saate yakın sahnede kalan Şevval Sam, dinleyenleri mest ederek Kiraz Festivali’ne yakışır bir finale imza attı.
Hem Rubato’yu hem de Şevval Sam’ı sahnede ziyaret eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, sanatçılara yerli Tekirdağ Kirazı ve çiçek takdim ederek Kiraz Festivali’ni onurlandırdıkları için teşekkürlerini sundu. Başkan Volkan Nallar, izleyicilere de hitap ederek hem Kurban Bayramı’nı hem de Babalar Günü’nü kutladı.
Dört gün boyunca ana sahnede tüm konserlerin sunumunu yapan, sahne aralarında gerçekleştirdiği şovlar ve izleyicilerle kurduğu etkileşimle festival coşkusu ve enerjisini sürekli yüksek tutan sunucu Doğukan Alsay da Kiraz Festivali’ne kalite kazandırdı. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, Şevval Sam konserinin ardından sahneye gelerek Sunucu Alsay’a çiçeğini verdi.

Kaynak: Abdullah Yalçın