İYİ Parti’nin kuruluşunun 7. yılı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. 
Törende konuşan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner, sözlerine, “Hain teröristlerin Ankara’da TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirdikleri saldırı neticesinde şehit olan 5 vatan evladımıza Allah’tan rahmet ailelerine sevenlerine, milletimize sabırlar diliyorum, menfur saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın da sağlıklarına tez zamanda kavuşmalarını temenni ediyorum” diyerek başladı. 

Trakyagazetesi Gökhan Metiner’den 7 Kuruluş Yıl Dönümünde Önemli Mesaj2
 
“KARANLIĞA IŞIK OLDUK”

Tam 7 yıl önce bugün siyasi hareketlerinin partiye dönüştüğünü ve “İYİ’lik Güneşi”nin ülkenin üzerindeki karanlığa ışık olduğunu belirten Metiner, “Kurucu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi önderliğinde kurulan partimiz AKP iktidarına baş kaldırıp, tek başına var olmayı başaran yegane parti olmuştur. Partimizin en önemli farklılığı bir başkaldırı hareketi olarak milletimizin nezdinde karşılık bulmasıdır. İYİ Parti ofislerde ya da siyasi hesaplarla değil; sokakta, elektriği kesilmiş salonlarda, önü kapatılmış yollarda Türk milletinin bağrından koparak kurulmuş, millet bizi çağırmıştır” diye konuştu. 

“MECLİSTE DİK DURAN SADECE İYİ PARTİ VAR”

Metiner, şunları kaydetti: “Bugün gelinen noktada İYİ Parti’nin hikayesinin ne kadar kıymetli olduğunu, neden iyi ki var olduğuna hep birlikte şahitlik ediyoruz. 22 yıllık tüm garabete, varlığımızı tehdit eden gelişmelere rağmen, Türk milletinin fertleri bugüne kadar bulundukları siyasi kampın, mahallenin iktidarı için mücadele etmekteydi. Ancak bugünden sonra siyaset yapmanın doğal seyrinden fazlası yapılmak zorunda. Bugün siyasi iktidar ve ortağının, sözde ana muhalefet ile hem fikir olduğu bir şey varsa Türk milletinin varlığına, devletinin bütünlüğüne kasttır. İşte tam da bu noktada mecliste tek kalan ama dik duran sadece İYİ Parti var. Vekil sayımız çok değil, belediye gücümüz, makam, para, itibar dağıtacağımız imkanlarımız da yok ama Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu beyin ifade ettiği gibi ‘Bu büyük millet binecek bir Bandırma Vapuru, inecek bir Samsun Limanı mutlaka bulacaktır.’ “

Ünlü oyuncular tiyatro için Tekirdağ’a geliyor Ünlü oyuncular tiyatro için Tekirdağ’a geliyor

“SOKAKLARDA MİLYONLARIZ”

Metiner, şu ifadeleri kullandı: “Mecliste 30 vekilimiz, teşkilatlarımızda 100 binler, sokaklarda ise milyonlarız. Tarihin doğru tarafında durmak tam olarak budur kıymetli hemşerilerim. Türk milletinin yanında durabileceğimiz, sesimizi duyurabileceğimiz bu çatıyı bize miras bırakan Kurucu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendiyi de bu vesile ile şükranlarımı iletiyorum. Kuruluş yıl dönümümüz vesilesi ile siyaseti okuyan, düşünen ve takip eden vatandaşlarımızdan şu sorunun cevabını rica ediyorum, İYİ Parti kendisinden önceki onlarca başarısız siyasi girişim gibi var oluş mücadelesini kaybetseydi bugüne kadar ne olurdu, bugünden sonraki siyasi süreçte ne değişirdi! Biz kendi cevabımızı sizinle paylaşalım, bugün siyasi kariyerini milletin yüksek teveccühüne dayandıran siyasi figürler asla ortaya çıkamazdı, iktidar ve ortağı ülkemizin fikri bölünmüşlüğünden faydalanıp bir grubu öcü ilan ederek siyaseti dar bir alana hapseder, kendilerinden başka kimseye meşruiyet kazandırmaksızın konforlu şekilde hayatlarını devam ettirirlerdi. Bugünden sonrası içinse Gazi Mecliste mutlak mutabakatla, itirazsız, şerhsiz oluşacak bir ihanet sürecini izlemekle yetinirdik.”

“İYİ PARTİ BİR DİRENÇ HAREKETİ OLMUŞTUR”

Metiner, sözlerini şöyle tamamladı: “İYİ’ler ve cesurlar hareketi olarak her iki yumruğun arasında bırakılmak istenmemizi, iftiralara, karalama kampanyalarına neden maruz kaldığımızı idrak ettiğimiz şu günlerde parti teşkilatımıza, üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. İYİ Partili olmak zordur. Hem hak etmediğiniz şekilde her taraftan saldırıya uğrar hem de vatanın, milletin, cumhuriyetin dışında bir mücadeleniz yoktur. Evladın işsiz kalsa hak etse dahi kamuda dayısı, belediyede gençlik kolları kontenjanı yoktur. Zaten esasında bu ‘kontenjanların’ yüce Türk milletine ait olduğunu da biliriz hepimiz, öyle bir beklentimiz de yoktur. Bu yüksek şuurdaki tüm üyelerimize, teşkilat mensuplarımıza, partimize gönül veren vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. İYİ’lik hareketi artık mevzilenmiş, bir direnç hareketine geçmiştir. Anayasanın korunması, teröriste terörist muamelesi yapılabilmesi, vatanın bölünmez bütünlüğü için Atatürk’ün Bursa Nutku’ndaki tüm mesajları bizlerin uhdesindedir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle Partimizin 7. yılının vatana, millete, şehrimize güzel günler getirmesini temenni ediyorum.”

Kaynak: Abdullah Yalçın