Tekirdağ NKÜ Sanat Galerisi’nde, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ve Resim Bölümü’nün düzenlediği etkinliğe NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, Güzel Sanatlar, Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Özyavuz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.
Sezen Arat, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin Yıldız, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun Göçerler, Trakya Üniversiteler Birliği Genel
Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras, Tekirdağ NKÜ GSTMF Resim Bölüm Başkanı Prof. Dalila Özbay ile çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Mümin Şahin, “Gençlerimizin sahip çıkacağına inancımız tam olan Türkiye Yüzyılı
vizyonu ve anlayışıyla düzenlenen bu sergide emeği geçen üniversitemizin kıymetli akademisyenleri ve öğrencilerine çok teşekkür ederim. İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yâd ediyorum” dedi.

Trakyagazetesi “Atatürk Ve Sanat” Resim Sergisi” Açıldı2

Tekirdağ'daki balıkçılarda hamsi bolluğu Tekirdağ'daki balıkçılarda hamsi bolluğu

“ATATÜRK BÜTÜN SANAT DALLARIYLA İLGİLENMİŞTİR”
GSTMF Resim Bölüm Başkanı ve Sergi Koordinatörü Prof. Dalila Özbay ise “’Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli, kültürdür.’ diyen Atatürk, kültür alanında yaptığı çalışmalar bağlamında ‘Milli kültürümüzü çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracağız’ diyerek resim, heykel, müzik, sahne sanatları, mimarlık gibi bütün sanat dallarıyla ilgilenmiştir. Görevinin gereği olarak sanat ve sanatçıları desteklemesinin yanında kendisi de güzel sanatlar dallarının birçoğuna ilgi duymuştur. Sanatçının toplumdaki yerini, topluma neler verebileceğini, bu kadar etkili şekilde anlatabilen bir devlet adamı olmasının yanında Cumhuriyetin kuruluşundan sonra biz, sanatçılara tutulacak yolu da göstermiştir” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından, sergiye eserleri ile katılan öğretim üyeleri ve öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi. Sonrasında Rektör Şahin ve beraberindeki üniversite protokolü üyeleri sergiyi gezerek eser sahiplerinden bilgi aldı.
Sergi, 15 Kasım’a kadar açık kalacak.

Kaynak: Haber Merkezi