Volkan Nallar, Rumeli İskelesi’nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, belediyenin yönetimi ciddi bir borç yüküyle aldığını söyledi. 
Eski belediye yönetiminin iş yaptığı kişilere önemli borçlarının bulunduğunu belirten Nallar, “5-6 hak edişlerini alamayan arkadaşlar o dönemde hiçbir yaptırımda bulunmamışlar. Biz göreve gelince hemen geçmiş dönemden alacakları için faiziyle birlikte bize haciz işlemleri başlattılar. Çok var böyle karşımıza gelen. Ama biz göreve geldiğimiz gibi borcumuz olan iş adamı arkadaşları davet ettik. Mesela adama 10 milyon lira borcumuz var. 1 milyon lira ödeme yaptık, 1 milyon lira daha ödeme yaptık. Festivalden sonra 2 daha veririz. Borcumuzu kapatacağız. Ama ‘biz bu borcu bir kerede kapatamayız’ deyip anlaştığımız çok iş adamı arkadaşımız da var.”

“KASABA. FIRINA, YOĞURTÇUYA BORÇ VAR”
Nallar, eski Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat döneminde kurulan, Cüneyt Yüksel döneminde de sürdürülen aş evi projesini anımsattı. 
Aş evinden günlük bin 500-2 bin aileye yemek çıkartıldığını aktaran Nallar, şunları kaydetti:
“Bu Gönül Sofraları kuruluyor. Gönül Sofralarında plaketler dağıtılıyor. ‘İş adamlarının desteği ile yapıldı’ deniliyor ama kasaba 4 milyon, fırına 2 milyon, yoğurtçuya 1,5 milyon lira borç var. Masa sandalye kiralamacıya 650 bin lira borç var. Kartoncuya borç var. Çanakçıya borç var. Herkese borç var. İş adamlarına bu plaketler niye verildi. Neden ‘yemekler sponsorlarla yapıldı’ denildi. Hiç anlamış değilim. Bana da artık bir plaket verirler diye düşünüyorum.” 

Çadırlar Pazartesi günü kalkacak Çadırlar Pazartesi günü kalkacak

“AYDA 7-8 MİLYON LİRA FAİZ ÖDÜYORUZ”
Volkan Nallar, Süleymanpaşa Belediyesinin ödediği aylık faiz hakkında da bilgi vererek,“
Ayda ortalama sadece SGK’ye 3,5-4 milyon lira faiz ödüyoruz. Vergi Dairesine 1,5 milyon liraya yakın faiz. Müteahhitlerin faizleriyle birlikte ayda ortalama en az 7-8 milyona yakın faiz ödüyoruz. Belediyede personel fazlalığımız var. Maaş olayında sıkıntı yaşamamak adına dikkatli gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gökmen Yüce