Belediye Meclisinde 9 madde görüşüldü Belediye Meclisinde 9 madde görüşüldü

Bilgiyle Korun, Bilinçle Yaşa” sloganı altında kadınların HPV virüsü ile ilgili konularda bilinçlenmesi amacıyla gerçekleştirilecek olan seminerde konuşmacı olarak Prof. Dr. Petek Balkanlı yer alarak katılımcıları bilgilendirecek.
Çorlu Kent Konseyi ve Çorlu Lions Kulübü işbirliğinde gerçekleştirilecek olan HPV ve HPV Aşısı Bilinçlendirme Semineri ücretsiz olarak yapılacak olup tüm kadınlar davet edildi.
HPV nedir?
HPV, 100'den fazla virüsten oluşan çok yaygın bir virüs grubu olan Papillomaviridae ailesinden çift sarmallı DNA virüsüdür. İnsan epiteline yerleşerek ağız, boğaz ve genital bölgeyi etkileyen ve bu bölgelerde siğillere neden olan cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalıktır. Aynı zamanda rahim ağzı kanserinin de en yaygın nedenidir. Kadınların %80'i yaşamlarının bir noktasında en az bir HPV türüne maruz kalır ancak genellikle belirti göstermediği için fark edilmez. Zira her HPV riskli değildir. HPV 16 kanser açısından riskli bir türdür. HPV 16 ve HPV 18 türü rahim ağzı kanserine sebep olurken, HPV 6 ve HPV 11 genital organlarda siğillere sebep olur. HPV siğilleri daha çok el, ayak, ağız, boğaz ve genital bölgeyi etkileyen ve ilgili bölgelerinde görülür.

Kaynak: Özge Ebecek