Geçim sıkıntısı ve yoksulluğun giderek arttığı, ekonomik nedenlerle yuvaların yıkıldığı Türkiye’de işçiler taleplerini dile getiriyor. 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde de DİSK GENEL İŞ’e bağlı işçiler, yerel seçimler öncesinde Candan Yüceer’in bir düğün salonunda kendilerine verdiği sözü hatırlatıyor. 
Yüceer, seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda belediye işçilerine yönelik, “Bizim yöneticilik anlayışımız, adil, eşit, liyakata dayalı olacak. İşte bu yüzden çalışma arkadaşlarımıza söz veriyorum, emeğinizin karşılığını, ürettiğiniz değerin karşılığını almak size helaldir. Bunu vermek, bu eşitliği sağlamak, boynumuzun borcudur. Gerçek olan çarşıda, pazarda yaşanan enflasyondur. İşte biz sizi bu gerçek enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Tekirdağ polisi kaçakçılığa geçit vermedi Tekirdağ polisi kaçakçılığa geçit vermedi

GERÇEK ENFLASYON FARKI MAAŞLARA YANSITILSIN
İsmini vermek istemeyen bazı belediye işçileri, “Candan Hanım seçimden önce bize söz vermişti. ‘Boynumuzun borcu olsun’ demişti. Gerçek enflasyona, çarşıda pazarda yaşanan enflasyona bizi ezdirmeyecekti. Şimdi bu sözünü tutmasını istiyoruz” ifadelerini kullandılar. 
Öte yandan işçiler, üyesi oldukları DİSK GENEL İŞ’e haklarını yeteri kadar savunmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Sendikanın Yüceer ile bu konuyu görüşmek istediğini aktaran işçiler, ancak bu görüşmelerin sağlıklı ve sorunu çözecek şekilde bir türlü gerçekleştirilemediğini ifade ettiler.

Kaynak: Abdullah Yalçın