Amaç Tekirdağ’ın adını duyurmak
Gazetemize açıklamalarda bulunan Tekirdağ Hedef 12 Spor Kulübü Basketbol Antrenörü Selçuk Çakıroğlu, KBBL (Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi)’ye katılmak için 2 milyonluk bir bütçeye ihtiyacı olduklarını belirtti. Bu bütçenin toplanması için Tekirdağ’a değer veren, Tekirdağ’a katkıda bulunmak isteyen herkesin desteğine ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Çakıroğlu; basketbolun da futbol kadar  değer görmesi ve desteklenmesi gereken bir spor dalı olduğunu hatırlattı.
Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’ne katılmak için yaklaşık 2 ay kaldığını dile getiren Çakıroğlu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
“Turnuvaya katılmak için kalan süre 2 ay. Bütçe ise 2 milyon TL. Bunun içerisinde yemek, yol,  barınma, malzeme gibi bir çok gider var. Bütçenin toplanıp toplanmayacağı henüz belli olmadığı için başarılı oyuncuları bir araya getiremiyoruz, çünkü net olmayan bir durum için kimse yola çıkmak istemiyor. KBBL için hala görüşme aşamasında olunan, görüşülüp de bizden haber bekleyen, çalışmaya bir süre önce başlanan oyuncular var. Şehir dışından gelecek olan basketbolcular en az asgari ücret istediği için, bütçe yetersizliği sebebiyle Tekirdağ’a gelmek istemiyor. Kurumlardan destek dönüşü de henüz gerçekleşmediği için, turnuvaya girişimiz bir türlü netleşmiyor. Bu sene gerçekleşecek olan KBBL’de yer alma şansına sahip olmamız için son günler… KBBL toplamda yaklaşık 6-7 ay sürüyor. Yani dolayısıyla bunun için 8 aylık sponsorluk gerekiyor.”
Turnuvaya katılacak olan sporcuların giderleri bölüşülürse 2 milyonun kolayca karşılanabileceğini belirten Çakıroğlu,” Tekirdağ’ı basketbolda zirveye taşımak için siyasilerin, hayırseverlerin birleşmesi gerekiyor.” Diyor.
Tekirdağ’ın futbol takımı Tekirdağspor gibi, bir basketbol takımına da destek verilirse bu alanda yükselme imkanının daha yüksek olduğunu dile getiren Çakıroğlu, bütçenin toplanması ile ilgili çözümü masrafların bölüşülmesi olarak düşündüğünü belirterek, “Mesela bir siyasi çıkıp, ‘Malzeme masraflarınızın tamamı benden!’ dese, öbürü çıkıp ‘Sporcularımızın yemekleri benden!’ dese, başka birisi ‘Barınma ihtiyaçlarını ben karşılayabilirim!’ dese bu iş çözülür. Masraflar bölüşüldüğünde zaten varlıklı insanlar için cüzi miktarları karşılamak çocuk oyuncağı. Zaten spor kulüplerine ödenen rakamlar vergilerden de düşülebiliyor. Kurum olarak destek verilecekse sponsor olarak kurumun adı geçiyor, bu da kurum için önemli bir reklam oluyor ve kuruma itibar kazandırıyor. Bize kalıcı sponsorlar gerekiyor. Spor sürdürülebilir bir faaliyet olduğu için; bu yıl özverili davrandık, diğer yıl bırakalım demek olmaz. Önemli kurumlarda yüksek bir mevkiiye gelmek için aylarca, hatta yıllarca uğraşan insanlar, birçok vaatte bulunanlar belli bir makama geldiğinde sözlerini unutuyor. Spora destek şu an için yok gibi. Basketbol için çok ihtiyaç varken ve başarıyı yakalamak bu kadar mümkünken biz herhangi bir destek göremiyoruz. Şu an için Süleymanpaşa Belediyesi ile görüştük ve KBBL için haber bekliyoruz. Zamanımız oldukça kısıtlı. Bütçeyi bulsak, hazırlık süresi de gerekiyor ve bizler ancak bütçeyi tamamlarsak KBBL için net bir hazırlığa başlayabiliriz.” diyor.
Bu sebeple kulüp, Tekirdağ için elini taşın altına koyacak sponsorların kendilerine ulaşmasını bekliyor.

DSİ Spor Kulübü yüzme sporcuları ile buluştu DSİ Spor Kulübü yüzme sporcuları ile buluştu

Trakyagazetesi Kadın Basketbolu Destek Bekliyor2

Kaynak: Özge Ebecek