Kahreden haber Malkara’dan geldi. Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı başından beri çok yakından takip ettiklerini, soruşturma makamlarıyla görüşme halinde olduklarını söyledi. 

“ANNE İSTİSMARI BİLİYORDU”
Malkara Adliyesi’nde soruşturmayı yürüten savcı ile görüşerek dosya hakkında önemli bilgiler aldıklarını aktaran Gürcün, “Bebeğin annesi istismarın farkında ve delilleri gizleyerek adli makamlarla paylaşmamış” dedi. 
Gürcün, şu ifadeleri kullandı:
‘’Çocuğumuz 2 yaşında. Olay 5 Eylül’de gerçekleşmiş ve 5’inden 8 Eylül’e kadar geçen 3 günlük bir süre var. Bu üç günlük sürede çocuk hastaneye götürülmediği gibi ne yazık ki  annenin durumu fark etmesine rağmen delilleri karartması ve gizlemesi söz konusu. Annenin tutuklanmasının gerekçesi buydu. Çünkü anne burada çocuğun uğradığı maalesef cinsel istismar vakasına karşı, bunu anlamasına rağmen, elde ettiği delilleri ve bulguları adli makamlarla paylaşmayarak delilleri gizliyor. Akabinde de çocuğunu 3 gün boyunca hastaneye götürmeyerek bakım yükümlülüğüne aykırı davranıyor. Çocuğumuzun bu duruma düşmesine sebebiyet veriyor maalesef. Beş yaşındaki abla da olaydan sonra adli makamların kararı ile koruma altına alındı. İstismar sebebiyle gözaltına alınan, suça sürüklenen 2 şüpheli tutuklandı ve şu anda adliyeden ayrıldığımda iki şüpheli daha ifade vermekteydi.’’

BEBEĞİN DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR
Bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi veren Gürcün, ‘’Maalesef aldığımız son bilgi, çocuğumuzun sağlık durumunun stabil olduğuna yönelik. Durumu ciddiyetini koruyor” dedi. 

Otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü ağır yaralandı Otomobilin çarptığı bisiklet sürücüsü ağır yaralandı

CİNSEL İSTİSMAR TESPİT EDİLDİ
Baro Başkanı Gürcün, şu bilgileri verdi:
“Cinsel istismar Adli Tıp raporları ile kesinleşti ve dosyaya eklendi. Kati raporlar dosya içerisine geldi. Olayın vahameti nedeniyle kurumlarımız hızlı bir şekilde aksiyon aldılar. Rapor son haline getirilmiş ve kati rapor dosya içerisinde mevcut. Zaten şüpheli 2 kişinin tutuklanmasına sebep buydu. Maalesef ne yazık ki evladımızın cinsel istismara uğradığı adli tıp raporları ile kesinleşmiş durumda.’’ 

Yaşanan bu olayın toplumun tüm kesimlerini derinden üzdüğünü vurgulayan Gürcün, şunları kaydetti:
“Tekirdağ Barosu olarak çocuğun, kadının, yurttaşlarımızın her türlü haklarını korumak için mücadele ediyoruz. Bu olayın aydınlatılması için çok titiz ve özverili bir çalışma yaptığına şahit olduğumuz adli makamlarımızın, savcılığımızın emekleri için kendilerini kutluyoruz. Gerçeğin ortaya çıkması için mücadelelerine çok yakından şahit olduk. Ayrıntılı ifadeler alınıyor. Üstün körü bir soruşturma yürütülmediğini gözlemledik. Bu ifadeler sayesinde gerçekten çocuğumuza bunu yapanlar ortaya çıkartılmıştır.”

TUTUKLU SAYISI 3

Bebek S.Y. (2), rahatsızlandığı belirtilerek, yakınları tarafından Malkara Devlet Hastanesine götürülmüştü. Hastanedeki muayene sırasında vücudunda darp izlerine rastlanan bebek, beyin kanaması şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesine sevk edilmişti.
Darbedildiği iddia edilen bebek, şehir hastanesindeki beyin ameliyatının ardından yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Polis ekiplerince olaya ilişkin gözaltına alınan anne B.Y. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı. Daha sonra gözaltındaki 2 şüphelinin daha tutuklanmasına karar verilmişti.

Kaynak: Abdullah Yalçın