Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Tekirdağ Şubesi yaptığı açıklamada ücretleri duyurdu.
Türkiye Futbol Federasyonu, Amatör liglerde müsabaka yöneten hakemlere yüzde 75 zam yapmıştı. Yeni göreve gelen Hacıosmanoğlu Başkanlığındaki TFF, amatör liglerde maç yöneten hakemlerin ücretlerine ortalama yüzde 75 civarında zam yaptığını açıklamıştı.
Bu artışla birlikte hakemlerin maç başı kazançları da yükseldi.
TFF ayrıca özel maç ücretlerine zam yaptı. Yeni zamla birlikte hazırlık maçı yapmak için Amatör İşler Müdürlüğünden hakem talep edecek olan Kulüpler, 4200 TL ödeyecekler. Bu rakam geçen sene 2400 TL idi. Süper Amatör Lig ve 1.Amatör Lig ile 2. Amatör Kümede hazırlık maçı yapmak isteyen Kulüpler ise TFF’ye bir maç için toplamda 1925 TL ödeyecekler.

Yeni gelen zamla birlikte Süper Amatör Lig başta olmak üzere Büyükler kategorisinde maç yönetecek olan bir Hakem maç başına (yol parası dahil) 860 TL alacak. Yardımcı Hakemler ise 525 TL alacaklar. U16 ve U15 Liglerinde maç yönetecek hakemler de ellerinde düdük ile sahaya çıkınca 800 TL ücret alacaklar.

Hakan Pehlivan yuvaya döndü Hakan Pehlivan yuvaya döndü

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Tekirdağ Şubesi konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Ücretler ile ilgili yapılan bilgilendirmede; ‘‘Saygıdeğer hakemlerimiz ve gözlemcilerimiz, müsabaka ücretlerine yoğun girişimler sonucunda kayda değer bir şekilde artış yapılmıştır. Bu süreçte Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız Sn. İbrahim Ethem HACIOSMANOĞLU ve değerli yönetim kurulu üyelerinin özverili çalışmaları ve büyük destekleri sayesinde, müsabaka ve harcırah ücretlerinde önemli bir artış gerçekleştirilmiştir. Bu karar Türk hakemliğinin gelişimine katkıda bulunacak, camiamız için motivasyon kaynağı olacaktır.
Bu süreçte başta desteklerini hep hissettiren MHK Başkanımız ve değerli yönetimine teşekkürlerimizi sunarız. Tüm kurumlarımız ile uyum içinde çalışmanın, alınan bu olumlu kararda büyük rol oynadığını özellikle vurgulamak isteriz. Başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere uyumla çalıştığımız tüm kurumlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeni sezona bu gelişmelerin ışığında, daha büyük bir umut ve kararlılıkla giriyoruz. Türk hakemliğinin başarı çıtasını daha da yukarı taşımak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Geleceğe yönelik bu adımların hepimiz için hayırlı olmasını dileriz.’’ ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: İlkay Danacılar