Bir yanda açlık bir yanda israf Bir yanda açlık bir yanda israf

Tekirdağ Adliyesi’nde düzenlenen törende İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sedef Gümüşay, Egemen Gürcün’e mazbatasını takdim etti. 
Gümüşay, törende yaptığı konuşmada, “Hepiniz bireysel hak arama hürriyetinin temsilcisi meslektaşlarımızsınız ve temsilciniz Baro Başkanı. Egemen Bey’e bu onurlu ve saygın görevini yerine getirirken başarılarının devamını diliyorum, tebrik ediyorum” dedi. 
Gürcün ise konuşmasına, önceki dönem baro başkanlarına teşekkür ederek başladı. 

“ÇOK TEMİZ BİR SEÇİM SÜRECİ ATLATTIK”
Çok temiz ve güzel bir seçim sürecini atlattıklarını belirten Gürcün, “Bu anlamda her bir meslektaşımıza teşekkür ediyorum. Seçilen seçilemeyen tüm meslektaşlarım çok kıymetli demokratik şölene katkı sağladılar. Bu bakımdan bizler için çok kıymetli. Seçilmeseler dahi önümüzdeki dönemde de meslektaşlarımızla bir arada çalışacağımıza, seçilen meslektaşlarımızla kendi kurullarında ve bizler kendi kurullarımızda uyum içerisinde çalışacağımıza inanıyorum” dedi. 

Gürcün, “Komisyonlarımızla birlikte daha güçlü bir Tekirdağ Barosunu, mesleğimizi, meslektaşlarımızı önceleyen, Türkiye’deki yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü konularında her zaman tarihsel misyonu gereği söz söylemeye devam edecek olan Tekirdağ Barosunun başkanı olmaktan onur duyuyorum” ifadelerini kullandı. 

“TOPLUMUN VİCDANI OLARAK HUKUKUN SAVUNUCULUĞUNU ÜSTLENECEĞİZ”
Öte yandan Gürcün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Daha iyi avukatlık mümkün” diyerek çıktıkları bu yolda Tekirdağ Barosunun 36. Genel Kurulu’nda yeniden Baro Başkanlığı görevine layık görülmesinin büyük bir onur ve sorumluluk anlamı taşıdığını belirtti. 
Gürcün, şunları kaydetti:
“Bu değerli görevi bana bir kez daha emanet ettiğiniz için hepinize en içten teşekkürlerimi sunarım. Görev süremiz boyunca hukukun üstünlüğü, adaletin tesisi ve avukatlık mesleğinin yüceltilmesi adına sürdürdüğümüz çalışmalar, bundan sonraki dönemde de kararlılıkla devam edecektir. Baromuzun, sadece meslektaşlarımızın haklarını savunmakla kalmayıp, toplumun vicdanı olarak hukukun savunuculuğunu üstlenme misyonunu sürdürmesi en büyük hedefimizdir.
Bu vesileyle, Tekirdağ Barosunun kurullarına seçilen tüm meslektaşlarımı yürekten kutlar, aday olan tüm meslektaşlarıma da teşekkür ederim. Bu süreçte ortaya koyduğunuz demokratik katılım ve mesleki dayanışma, baromuzun gücüne güç katmaktadır. Ayrıca geçtiğimiz dönemde kurul ve komisyonlarda görev yapan tüm meslektaşlarıma da şükranlarımı sunarım.
Genel Kurul sürecinde gösterdiğiniz güvene layık olmak adına, baromuzun daha da güçlenmesi, dayanışma kültürümüzün artması ve hukukun her alanında daha etkin olabilmesi için önceki dönemde de olduğu gibi var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyorum. Her bir meslektaşımın desteği, eleştirisi, rehberliği ve meslektaş dayanışmamız bizlere güç katıyor.”

“ADALET SİSTEMİNİ DAHA DA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”
Tekirdağ Baro Başkanı Gürcün, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sizlerle birlikte ülkemizin adalet sistemini ve hukuk devletini daha da ileri taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine sarsılmaz bir bağlılıkla, daha aydınlık ve güçlü yarınları tüm meslektaşlarımla omuz omuza inşa edeceğiz. 
Seçim sonuçlarının başta Baromuza, mesleğimize, meslektaşlarımıza ve Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını temenni ederim.”

Trakyagazetesi Mazbatasını Alan Gürcün’den Yargı Bağımsızlığı Ve Hukukun Üstünlüğü Vurgusu2

Trakyagazetesi Mazbatasını Alan Gürcün’den Yargı Bağımsızlığı Ve Hukukun Üstünlüğü Vurgusu3

Kaynak: Gökmen Yüce