Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte öğrenciler hem eğlendi hem de bilimsel deneyler yaparak öğrendi.  Etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 
Etkinliğin açılış töreninde konuşan Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Çek, şu ifadeleri kullandı:
 “Tüm ülkemizde olduğu gibi TÜBİTAK’ın bilim şenlikleri yıl içerisinde Tekirdağ ilimizde de devam ediyor. Çocuklarımız, gençlerimizin, öğrencilerimizin bilimsel çalışmalarını hep birlikte göreceğiz. Bugün bizler varız yarın ülkemizi ileriye götürecek şu anda ilkokulda, ortaokulda, lisede olan öğrencilerimiz çocuklarımız olacak. Onlar ne kadar iyi yetişirse ülkemizin de gelişmişlik seviyesi o kadar yükseklere çıkacaktır’’ dedi. 

İçkili yer, bakkal ve büfeler denetlendi İçkili yer, bakkal ve büfeler denetlendi

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol  ise ‘’Bugün burada Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak TÜBİTAK’ın bilim şenlikleri destekleme çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz bu önemli etkinliğe başlamak üzere bir araya geldik. Öncelikle geçmiş yıllarda gerçekleştirdiğimiz 3 bilim şenliğinde edindiğimiz deneyimlerin bu yıl ki etkinliğimizde bizi daha da zenginleştirdiğine ışık tuttuğunu belirtmek isterim. 2017, 2018 ve 2021 yılların da düzenlediğimiz bu şenliklerde toplam 139 atölye, 7 seminer ve birçok bilimsel çalışma ile binlerce katılımcıya ulaşarak bilim ve öğrenmeyi ilimizde bir kültür haline getirme yolunda önemli adımlar attık’’ ifadelerini kullandı. 
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bilmeyen Kalmasın Bilim Şenliği’nin açılış kurdelesi Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Çek, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla ve öğrenciler birlikte kesti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ve öğrenciler Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde kurulan stantları gezerek bilimsel çalışmaları yerinde gördü.

Kaynak: Abdullah Yalçın