Deva Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ozan Varan, yaptığı yazılı açıklamada, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 18-19 Mayıs’ta düzenlediği Tek Genç Festivali’nin çok fahiş fiyatlarla organize edildiği konusunda iddialar olduğunu belirtti. 

Millet Bahçesi kente değer katıyor Millet Bahçesi kente değer katıyor

Sadece sahneye çıkan Edis’e 7 milyon verildiği, 2 günlük organizasyonda toplam 11 milyon lira harcandığının iddia edildiğini aktaran Varan, şunları kaydetti:
“Yaptığımız araştırmalar sonucunda Kiraz Festivali’nde çıkacak tüm sanatçıların maliyetinin yaklaşık 5,5 milyon lira olduğu duyumlarını aldık. Bu sebeple konuşulan bu rakamların Kiraz Festivali maliyetine göre çok fazla olduğu ortaya çıkmış bulunuyor. Seçim öncesi Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanı adaylarının şeffaf belediyecilik adı altında tüm ihalelerin canlı yayından vereceği sözünü duymuştuk. Yapılmış olan TEK GENÇ FESTİVALİ ihalesi nasıl yapıldı? Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen Kiraz Festivali’nde sahneye çıkacak tüm sanatçılar için yaklaşık 5,5 milyon lira gibi uygun bir maliyet olduğu duyumları karşısında Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Tek Genç Festivali’nin maliyetine ilişkin duyumlar kamuoyu tarafından merak konusu olmuştur.
Basına yansıyan ve vatandaşlarımızın merak ettiği bu konuya Büyükşehir Belediyemizin ivedilikle iki günlük festival maliyetinin ve sanatçılara ödenen ücretinin kamuoyuyla belgeleri ile paylaşıp bu konuya son vermesini bekliyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi