DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanı Ozan Varan, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemlerde özellikle gençlerde sıklıkla görülen sanal kumar bağımlılığına dikkati çekti. 

Sanal oyunların bireylerin sosyal hayatını olumsuz etkilemenin yanı sıra maddi zorluklara da yol açtığını vurgulayan Varan, “Ülkemizde kumar oynatmak ya da kumar oyunlarına ortam sağlamak kanunen 1996’da yasaklandı. Fakat gelişen teknoloji ile artık herkesin kumarhanesi avucunun içinde, cep telefonunda'' dedi. 
Varan, kumarın geleneksel biçimlerinin ötesine geçen yeni, şansa dayalı kazanç vadeden bir dizi platformlarının ortaya çıktığını ifade etti. 

SANAL KUMAR YAŞI 14’E DÜŞTÜ

Varan, şunları kaydetti:
''Şehrimizde yapmış olduğumuz araştırmalarda sanal kumar yaşının 14'lere düştüğü görülüyor. Özellikle gençlerde yaygınlaşan bu illette, evlerinde oturdukları yerden banka şubesine bile gitmeden kredi alıp kredi kartı sahibi olan gençler, internet üzerinden sanal kumar oynatan sitelerin tuzağına düşüyor. Sanal kumar siteleri özellikle gençler üzerinde büyük bir tehlike oluşturuyor ve aileler bu durumdan ciddi şekilde etkileniyor.''

Ertuğrul Fırkateyni şehitleri Tekirdağ’da anıldı Ertuğrul Fırkateyni şehitleri Tekirdağ’da anıldı

Ozan Varan, anne ve babalara da seslenerek, “Kumar belasının 90'lı yıllara oranla günümüzde çok daha tehlikeli olduğu gözler önündedir. Yetkililerin acilen önlemler alması ve ailelerin de çocuklarımızı bu tip sanal kumar sitelerinden uzak tutması gerekmektedir. Önüne geçilmediği takdirde çok ciddi sıkıntılar, ruhsal travmalar, maddi kayıplar ve bu kayıpların ötesinde ölümle sonuçlanan intiharlar dahi gerçekleşmesi söz konusu olabilir.”

Kaynak: Haber Merkezi