Özgür Özel, açıklanan hububat alım fiyatlarına tepki için Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesindeki Galatasaray Meydanı’nda “Buğday Mitingi” düzenledi. Mitinge Trakya’nın birçok noktasında çiftçiler ve partililer katıldı. 
Miting alanına traktör kullanarak gelen Özel, burada yaptığı konuşmada, 31 Mart seçim sürecinde Trakya’ya da geldiklerini söyledi. Bu mitinglerde “Gelin CHP’ye oy verin” dediklerini anımsatan Özel, “Eğer siz birlikte olursanız, hep beraber olursak, bizi kimse yıkamaz, biz kazanırız, başarırız’ dedik. Beraber oldunuz, sesinizi bütün Türkiye’ye duyurdunuz. 47 yıl sonra Atatürk’ün partisini birinci parti yaptınız” dedi.  

“10 bin lira ile geçinmek zorunda kalan emeklinin, zam yapılmayan asgari ücretlinin, hakkını alamayan çiftçinin sesini duyuracağız” dediklerini aktaran Özel, “31 Mart’ta bize verdiğiniz destekten sonra biz zafer sarhoşluğuna kapılmadık. Belediye başkanları işlerini iyi yapacaklar, işimizi iyi yapacağız ve CHP iktidarını, köylülerin iktidarını kuracağız” diye konuştu. 
Özel, şunları kaydetti:
“Hububat fiyatlarına üretici feryat etti. Bu rakamları duyduktan sonra iki hafta herkesle görüştük, en son Cumhurbaşkanı’na ‘Geçen Rize’deydim. Çaya verilen fiyat 17 lira, maliyetinin 3 lira altında. Buğday a verilen 9,25 lira  maliyetin 2,5 lira altında. Yarın fındık, üzüm gelir, ama çiftçiye bu hesap doğru gelmez. Bu hesap tutmaz. Bu iş böyle yapılmaz. Çiftçiye bunu yaparsanız memleketin beli doğrulmaz’ dedim. Mutlaka taban fiyatlarını maliyetlerin çok üzerinde makul karla belirlenmeli. Desteklemeler zamanında verilmeli.  Kilo başına 4 lira destekleme verirsek fiyat telafi edilir. Buğday fiyatının 15 lira olması lazım.”
Miting alanını dolduran çiftçiler taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla buğday alım fiyatına tepki gösterdi. 

Trakyagazetesi Özgür Özel Tekirdağ’dan Seslendi2

Hayrabolu’da tarla yolları genişletiliyor Hayrabolu’da tarla yolları genişletiliyor

Trakyagazetesi Özgür Özel Tekirdağ’dan Seslendi3

Trakyagazetesi Özgür Özel Tekirdağ’dan Seslendi4

Kaynak: Gökmen Yüce