Şarköy Kent Müzesi’nde düzenlenen sempozyuma yurt içi ve yurt dışından 20 ressam katıldı. Ressamlar, sempozyuma gelen konuklara eserlerini tanıttı. 
Resim sempozyumundaki sanat eserlerini ve Kent Müzesi’ndeki tarihi eserleri aynı anda görebilme imkanı bulan ziyaretçiler, kültür ve sanat dolu bir gün geçirdi.

Sempozyuma yurt içi ve yurt dışından katılan Derya Avcı, Kenan Şahin, A. Eser Köprülü, Cenap Ceylan, Kudret Pekcan, Nazende Yücel, Dilara Karanfil, Ersin Aydın, Prof. Bahattin Onbaşı, Tatiana Kirillova, Fawaz Arnaout, Asem Kofahi, Hikmat Kofahi, Golchin Javiddost, Dr. Khalil Kofahi, Prof. Hajrush Fazlıu, Vladimir Opera, Maya Opera, Resul Alizade ve İfigeneia Vastari eserlerini sergiledi.

BAŞKAN VAR’A PORTRESİ HEDİYE EDİLDİ

Belediye Başkanı Alpay Var’a kendisinin portre ve kara kalem çalışmalarını hediye eden sanatçılar, Belediye Başkan Yardımcısı Gülten Yanık’ a da tablo hediye ederek bu güzel güne bir anı bıraktılar. Alpay Var tarafından sempozyuma yurt içi ve yurt dışından gelen tüm sanatçılara katılım belgesi takdim edildi.

Sempozyuma gelen misafirler Şarköy’ün kültür ve sanat alanında ilerlemesi, yurt içi ve yurt dışında da adının duyulmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdiler.

“KÜLTÜR SANAT ŞEHRİ OLACAĞIZ”

Belediye Başkanı Alpay Var, sempozyumda yaptığı konuşmada, Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün, ‘’Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’’ sözünden yola çıkarak, Şarköy’ü bir kültür sanat kenti yapma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. 

Alpay Var, şöyle konuştu: “Şarköy Belediyesi olarak, kentimizde gerçekleştirdiğimiz birçok kültür sanat etkinlikleri ile misafirlerimize ve vatandaşlarımıza güzel bir değişim yaşattık. Bugün Uluslararası 8. Resim Sempozyumu’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sanatseverlerimizi ve sanatçılarımızı bir araya getirerek keyifli bir atmosferin içinde olduk. Yurt içi ve yurt dışından gelen kıymetli sanatçılarımızın birbirinden güzel eserlerini görebilme fırsatı bulduk. Kıymetli ressamlarımızın hazırlamış olduğu el emeği hediyeleri beni çok mutlu etti. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu güzel sanat etkinliğimize ilgi gösteren vatandaşlarımız ve misafirlerimizden çok güzel geri dönüşler aldık. Vatandaşlarımızdan gelen memnuniyet ifadelerini duymak yeni etkinliklerimizde bizim için motive kaynağı oluyor. Sempozyuma yurt içi ve yurt dışından gelen tüm sanatçılarımıza katılım belgelerini takdim ederek bir kez daha teşekkür ettik. Bu duygu ve düşüncelerle, Şarköy’ümüzü her alanda geliştirmeye ve değiştirmeye devam edeceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum, Güzel Şarköy’ümüz ve içinde yaşayan kıymetli hemşehrilerim her şeyin en iyisine, en güzeline layık.’’

Editör: Trakya Gazetesi