AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığını ziyaret ederek, teşkilat mensupları ile bir araya geldi. 
Yılmaz, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı önünde İl Başkanı Ali Gümüş ve teşkilat mensupları tarafından karşılandı. İl Başkanlığı makamını ziyaret eden Yılmaz, daha sonra toplantı salonunda basın açıklaması gerçekleştirdi. Yılmaz, seçim sonuçlarından gerekli mesajı aldıklarını ve bu mesaj doğrultusunda tempoyu arttıracaklarını belirtti.

“31 MART’IN ERTESİ SAHADA ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, şunları kaydetti:
‘’31 Mart seçimlerinin üzerinden yaklaşık 6 ay geçti. Biz aslında 2024 seçimlerinden hemen sonra yani nisan ayı içerisindeydi, kazandığımız veya kaybettiğimiz illerimizde teşkilat mensuplarımızla buluşmak tarzında onlarla durum değerlendirmeleri yapmak onların gelecek ön görülerini veya geleceğe dönük yapılması gereken siyasi stratejilerimizi ve programlarımızı istişare etmek üzere çalışmalarımıza başlamıştık. Her zaman söylediğimiz gibi bir seçim bitti biz seçimin sonucunu sandıktan en iyi okuyan, en iyi değerlendiren, milletimizin sandık yoluyla adeta bir mektup yazar gibi ifade ettiği bir aldığımız oyun adeta anlamını bir talimat gibi gören ve bu talimatı da öpüp başının üzerine koyan bir siyasi hareket olduğumuzu Cumhurbaşkanımız her zaman ifade eder. Ben de aynı anlayışla birlikte bir seçim bitti, 2024 31 Mart hemen ertesi günü sahada bu çalışmalarımıza başladık.’’  

BEKLEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALAMADIK 

31 Mart yerel seçimlerinde istedikleri sonucu alamadıklarını belirten Yılmaz; ‘’Bugün 51. ilimiz yanlış hatırlamıyorsam. Bugün Tekirdağ’da sizlerle bu amaçla bundan önceki illerimizdeki çalışmanın aynısını yapmak üzere sizlerle birlikteyiz. Değerli kardeşlerim, 31 Mart 2024 yerel seçimleri bizim sonuç itibarı ile beklediğimizi alamadığımız, daha iyi sonuçlar elde etmeyi planladığımız, hatta Tekirdağ’da, hatta Kırklareli’mizde, hatta Edirne’mizde. Kırklareli’nde zaten ittifak vardı ve seçimi kazandık. Ama hem Edirne’mizde, hem de Tekirdağ’ımız da, ilçeler özelinde de daha iyi sonuçlar almanın arifesindeydik. Ama ilerleyen zaman içerisinde çeşitli sebeplerle bu beklediğimiz sonucu alamamış olmanın gerçeği ile karşı karşıya kaldık. Tabi bu gerçek siyasette bir süreç içerisinde yönetilmesi gereken diğer olumlu veya olumsuz gelişmelerin benzeri bir gerçektir.’’ 

Eğitime erişim sorununu Meclise taşıdı Eğitime erişim sorununu Meclise taşıdı

“TEMPOYU ARTTIRARAK GELECEĞE KOŞACAĞIZ”

Yılmaz; ‘’Siyasette nerede durduğunuzdan çok daha önemli bir şey vardır, nerede yürüdüğünüz. Hangi yolu kat ettiğiniz, hangi mücadelenin içerisinde olduğunuz. Biz 31 Mart 2024 seçimlerinden aldığımız sonuçtan sonra mücadele azmini, yürüdüğümüz yolda ki stratejimizi güçlendirmeyi, hatta orada eğer düşük tempolu bir yürüyüş içerisindeysek artık koşar adım yürümeye başlamamız gereken veya daha tempolu yürümemiz gereken bir sürecin sinyalini ve sürecin ayrıntılarını sandıktan okuyup koşar adım geleceğe koşmamız gerektiğini düşünen bir siyasi hareket olarak bu mücadeleyi veriyoruz’’ dedi. 

AK Parti İl Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya,  28. Dönem Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş, ilçe başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

Kaynak: Abdullah Yalçın